Frantz Saumon asui muutamia vuosia Quebecissä ja toimi siellä metsätuotannon parissa. 1990-luvun puolella hän muutti takaisin Ranskaan ja opiskeli enologiaa (viinitiede) Amboisen alueella Loiren laaksossa.
Hän oli toimi harjoittelijana Domaine le Briseaun viinitalolla opettajanaan edesmennyt Christian Chaussard, jota pidettiin merkittävänä luonnonmukaisen viininviljelyn puolestapuhujana. Ja kuten oppi-isä Chaussard, niin myös Frantz valmistaa viininsä luonnonmukaisesti, biodynaamisia viljelymenetelmiä hyödyntäen.
2000-luvun alussa Frantz Saumon osti viinitarhoja Montlouisin alueelta, Loire-joen varrelta lähellä Toursin kaupunkia. Yhdessä kumppaninsa ja viinintekijä Marie Thibaultin kanssa he loivat yhteisen liiketoiminnan Un Saumon dans la Loiren; se on muodosti yhteyden heidän omien tarhojensa välille ja he myös ostavat rypäleitä tutuilta viljelijöiltä Loiren alueelta että myös etelämpää Ranskaa. Marien tarhat sijaitsevat Azay-Le-Rideaun alueella.
Vin de Frantz -valikoima perustuu Un Saumon dans la Loiren toiminnalle - esimerkkinä Vin de Frantz - Colombard -viinin rypäleet tulevat Lounais-Ranskasta. Kun taas esimerkiksi "Le Chapitre" ja "Minéral +" ovat peräisin Frantzin omilta viiniköynnöksiltä Montlouisista.