• Tuottaja:

    Thymiopoulos Vineyards

  • Alue:

    Trilofos, Naoussa, Kreikka

  • Tila:

    40 hehtaaria

  • Viljellyt rypäleet:

    Xinomavro, Malagousia

  • Maaperä:

    Kalkki-, graniitti- ja liuskekivi

  • Viljely:

    Luomusertifioitu, biodynaaminen viljely



Thymiopoulosin viinitalo sijaitsee Trilofosin kylässä, Vermio-vuoren juurella Kreikassa.

Thymiopoulosin suvulla on mittava historia ja osaaminen maanviljelyssä ja he ovat viljelleet viiniä Trilofosin alueella useiden sukupolvien ajan.  Apostolos Thymiopoulos oli kuitenkin ensimmäinen, joka valmisti viiniä perheen tarhojen rypäleistä opiskellessaan viinitiedettä (enologiaa). Hän uskoo vakaasti kestävään maatalouteen ja monimuotoisuuteen; Thymiopoulosin viinitilan tarhat viljellään luonnonmukaisesti ja biodynaamisia menetelmiä käyttäen. 

Xinomavro on tilan tarhojen viljellyin rypäle ja Naoussan alueen tunnusomainen lajike, joka mukautuu erilaisiin maaperiin ilmaisten kunkin alueen ominaisuuksia sekä tekijänsä kädenjäljen.                     Tilan viiniköynnöksiä on kahdella Naoussan viinialueella, Trilofosissa ja Fytiassa.                   

Trilofos sijaitsee Naoussan eteläosassa, noin 100–220 metrin korkeudella merenpinnan tasosta, ja siellä keskilämpötila on korkeampi kuin Fytian alueella. Trilofosin maaperä on raskaampaa ja kalkkipitoista, minkä ansiosta viinit ovat kypsempiä ja tanniinisempia. Jatkuva ilmavirta, joka tulee joko mereltä tai Vermio-vuorelta, hidastaa sadon kypsymistä ja lykkää sadonkorjuuta mahdollisimman myöhäiseksi.                                        

Fytiassa tuotetaan elegantimpi ilmaisu Xinomavrosta. Fytian viinitarhojen korkea sijainti, noin 400-650 metriä merenpinnan tasosta, tekee merkittävimmän eron muihin alueisiin Naoussassa. Maaperä on kevyttä, koostuen liuske- ja graniittikivestä. Alueen keskilämpötila on matala, ja ilmavirta Vermio-vuorelta on jatkuvaa. Näiden olosuhteiden ansioista rypäleiden hapokkuus ja raikkaus säilyy vaikka sato kypsyy hitaasti ja se korjataan myöhään, vasta lokakuun alussa.


Tuotevalikoima

 
 
 
 

Atma White 2022 (0,75l)

  • Tuottaja: Thymiopoulos Vineyards

  • Alue: Fytia, Naoussa, Kreikka

  • Tyyli: Valkoviini

  • Rypälelajikkeet: 75 % Xinomavro, 25 % Malagousia

  • Alkoholipitoisuus: 12 %

  • Vuosi: 2022

    Atma White on sekoite Naoussan alueen paikallisia rypäleitä, jotka ovat kerätty käsityönä Fytian alueelta. Viinitarhat sijatsevat korkealla, noin 400-650 metriä merenpinnan tasosta, ja niiden maaperä on kevyttä, koostuen liuske- ja graniittikivestä.

    Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla terästankeissa, missä viini myös kypsyy hiivasakan päällä noin kaksi kuukautta.

 

 
 
 
 

Rosé de Xinomavro 2022 (0,75l)

  • Tuottaja: Thymiopoulos Vineyards

  • Alue: Fytia, Naoussa, Kreikka

  • Tyyli: Roseeviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Xinomavro

  • Alkoholipitoisuus: 12,5 %

  • Vuosi: 2021

    Roseeviini on valmistettu Xinomavro -rypäleistä, jotka on kerätty käsin nuorista viiniköynnöksistä Fytian kylän tarhoilta. Tarhojen maaperä on pääasiassa liuske- ja graniittikiveä.

    Rypäleet maseroituvat 12 tuntia ja alkoholikäyminen tapahtuu spontaanisti luonnollisilla hiivakannoilla, terästankeissa 5-6 kuukauden ajan. Viini kypsyy tammitynnyreissä 4 kuukautta.

 

 
 
 
 

Xinomavro 'Young Vines' 2021 (0,75l)

  • Tuottaja: Thymiopoulos Vineyards

  • Alue: Fytia/Trilofos, Naoussa, Kreikka

  • Tyyli: Punaviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Xinomavro

  • Alkoholipitoisuus: 13 %

  • Vuosi: 2021

    ‘Young Vines’ on valmistettu nuorien viiniköynnösten Xinomavro -rypäleistä, jotka on kerätty sekä Trilofosin että Fytian kylien tarhoilta. 

    Rypäleet poimitaan käsin, suurin osa (75 %) niiden rangoista poistetaan ja murskatut rypäleet maseroituvat 12-15 päivää.

    Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla, terästankeissa 3 kuukauden ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy betonitankeissa 8 kuukautta.

 

 
 
 
 

Naoussa Alta 2021 (0,75l)

  • Tuottaja: Thymiopoulos Vineyards

  • Alue: Fytia, Naoussa, Kreikka

  • Tyyli: Punaviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Xinomavro

  • Alkoholipitoisuus: 12,5 %

  • Vuosi: 2021

    Naoussa Alta on valmistettu Xinomavro -rypäleistä, jotka on kerätty käsityönä 27-vuotiaista viiniköynnöksistä Fytian kylän viinitarhoilta.

    Rypäleet maseroituvat (osa niistä kokonaisina terttuina) 18 päivän ajan ja alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa, spontaanisti luonnollisilla hiivakannoilla 1-3 kuukautta.

    Tämän jälkeen viini kypsyy tammitynnyreissä 8 kuukautta. 

 

 
 
 
 

Aftorizo 2019 (0,75l)

  • Tuottaja: Thymiopoulos Vineyards

  • Alue: Fytia, Naoussa, Kreikka

  • Tyyli: Punaviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Xinomavro

  • Alkoholipitoisuus: 12,5 %

  • Vuosi: 2019

    ‘Aftorizo’ on valmistettu käsinpoimituista Xinomavro-rypäleistä, jotka on kerätty Fytian alueelta Aftorizon viinitarhalta. Köynnökset istutettiin Aftorizoon lähes 60 vuotta sitten ja tarhan maaperä on pääasiassa liuske- ja graniittikiveä.                                                                                       

    Suurin osa rypäleiden rangoista on poistettu (60 %) ja rypäleet maseroituvat 20 päivän ajan. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa, spontaanisti luonnollisilla hiivakannoilla. Viini kypsyy 500 litran tammitynnyreissä 12 kuukautta.

 

 
 
 
 

Terra Petra 2019 (0,75l)

  • Tuottaja: Thymiopoulos Vineyards

  • Alue: Rapsani, Thessalia, Kreikka

  • Tyyli: Punaviini

  • Rypälelajikkeet: 50 % Xinomavro, 35 % Krassato, 15 % Stavroto

  • Alkoholipitoisuus: 13 %

  • Vuosi: 2019

    ‘Terra Petra’ on sekoite Rapsanin alueen paikallisia rypäleitä, joiden köynnökset kasvavat Olympos-vuoren juurella. Viiniköynnösten ikähaarukka on 15-50 vuotta ja niiden maaperä on kivikkoista, pääasiassa liuskekiveä. 

    Rypäleet kerätään käsin ja alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla. Tämän jälkeen viini kypsyy tammitynnyreissä 14 kuukauden ajan.