Mii no Kotobukin panimo on perustettu vuonna 1922 ja se sijaitsee Fukuokan prefektuurissa, Kyūshūn saarella Japanissa. Panimo on riisipeltojen ympäröimä, Koishiwara-joen varrella keskellä Mino-vuoriston kaunista maisemaa. 

Vuodesta 2002 lähtien Mii no Kotobukin tojina (pääpanimomestarina) on toiminut Tadatsugu Inoue, joka aloitti panimolla työskentelyn isänsä apuna vuonna 1996 (panimo tunnettiin aiemmin Inoue Gomei -nimellä.).

Kuten moni muukin panimo, myös Mii no Kotobuki toimi pitkään alihankkijana suuremmille sakentuottajille. 1980-luvulla, ja vierailtuaan Ranskassa eri viinitiloilla, Inouen isä päätti pienentää saken tuotantomääriä ja keskittyä sen sijaan laatuun. Tämä päätös ja sinnikkyys ohjasikin yrityksen menestykseen. 

Mii no Kotobuki käyttää Itoshiman alueella viljeltyä Yamada Nishiki -riisiä sekä Gin no Sato - ja Yumeikon -lajikkeita, joita molempia viljellään paikallisesti. Näiden lisäksi panimo on sopinut paikallisten viljelijöiden kanssa kahden tietyn riisin viljelystä; Kokuryo Miyako ja Mii-Shinriki. Mii-Shinriki -lajiketta viljellään yksinomaan Mii no Kotobukin saken valmistukseen eikä sitä käytetä tällä hetkellä missään muussa panimossa Japanissa.


 

Fukuokan prefektuuri japanissa

 

Tuotevalikoima

 
 
 
 

Biden 1999 (0,72l)

  • Tuottaja: Inoue Gomei (Mii no Kotobuki)

  • Alue: Fukuoka, Japani

  • Tyyli: Junmai, Koshu, Yamahai

  • Riisi: Yamada Nishiki

  • Riisin kiillotusaste: 65 % (35 % riisinjyvästä kiillotettu pois)

  • Alkoholipitoisuus: 16 %

  • Pastörointi: Pastöroitu

  • Suodatus: Hiilisuodatettu

    Koshu: kypsytetty / ikäännytetty sake

    Yamahai -menetelmä: luonnollisen maitohappobakteerin käyttö, pidempi käymisprosessi

    Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia

 
 

 
 
 
 

Mii No Umeshu (0,72 l & MG 1,8 l)

  • Tuottaja: Mii no Kotobuki

  • Alue: Fukuoka, Japani

  • Tyyli: Junmai, Tsuru-Ume, Umeshu

  • Alkoholipitoisuus: 10 %

  • Pastörointi: Pastöroitu

  • Suodatus: Hiilisuodatettu

    Umeshun pohjana toimii vuonna 1999 valmistettu ja kypsytetty Biden-sake, johon on uutettu umehedelmiä 6 kuukauden ajan ja lisätty sokeria tasapainottamaan umehedelmien happamuutta.