Mii no Kotobukin panimo on perustettu vuonna 1922 ja se sijaitsee Fukuokan prefektuurissa, Kyūshūn saarella Japanissa. Panimo on riisipeltojen ympäröimä, Koishiwara-joen varrella keskellä Mino-vuoriston kaunista maisemaa.
Vuodesta 2002 lähtien Mii no Kotobukin tojina (pääpanimomestarina) on toiminut Tadatsugu Inoue, joka aloitti panimolla työskentelyn isänsä apuna vuonna 1996 (panimo tunnettiin aiemmin Inoue Gomei -nimellä.).
Kuten moni muukin panimo, myös Mii no Kotobuki toimi pitkään alihankkijana suuremmille sakentuottajille. 1980-luvulla, ja vierailtuaan Ranskassa eri viinitiloilla, Inouen isä päätti pienentää saken tuotantomääriä ja keskittyä sen sijaan laatuun. Tämä päätös ja sinnikkyys ohjasikin yrityksen menestykseen.
Mii no Kotobuki käyttää Itoshiman alueella viljeltyä Yamada Nishiki -riisiä sekä Gin no Sato - ja Yumeikon -lajikkeita, joita molempia viljellään paikallisesti. Näiden lisäksi panimo on sopinut paikallisten viljelijöiden kanssa kahden tietyn riisin viljelystä; Kokuryo Miyako ja Mii-Shinriki. Mii-Shinriki -lajiketta viljellään yksinomaan Mii no Kotobukin saken valmistukseen eikä sitä käytetä tällä hetkellä missään muussa panimossa Japanissa.
Fukuokan prefektuuri japanissa
Tuotevalikoima
Biden 1999 (0,72l)
Tuottaja: Inoue Gomei (Mii no Kotobuki)
Alue: Fukuoka, Japani
Tyyli: Junmai, Koshu, Yamahai
Riisi: Yamada Nishiki
Riisin kiillotusaste: 65 % (35 % riisinjyvästä kiillotettu pois)
Alkoholipitoisuus: 16 %
Pastörointi: Pastöroitu
Suodatus: Hiilisuodatettu
Koshu: kypsytetty / ikäännytetty sakeYamahai -menetelmä: luonnollisen maitohappobakteerin käyttö, pidempi käymisprosessi
Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia
Mii No Umeshu (0,72 l & MG 1,8 l)
Tuottaja: Mii no Kotobuki
Alue: Fukuoka, Japani
Tyyli: Junmai, Tsuru-Ume, Umeshu
Alkoholipitoisuus: 10 %
Pastörointi: Pastöroitu
Suodatus: Hiilisuodatettu
Umeshun pohjana toimii vuonna 1999 valmistettu ja kypsytetty Biden-sake, johon on uutettu umehedelmiä 6 kuukauden ajan ja lisätty sokeria tasapainottamaan umehedelmien happamuutta.