• Tuottaja: Marchesi Gondi - Tenuta Bossi

  • Alue: Chianti Rufina DOCG, Toscana, Italia

  • Tila: 19 hehtaaria

  • Viljellyt rypäleet: Sangiovese, Colorino, Merlot, Cabernet Sauvignon, Trebbiano, Chardonnay, Sauvignon Blanc

  • Maaperä: Kalkkikivi, galestro

  • Viljely: Perinteiset viljelymenetelmät


Tenuta Bossin kartano ja viinitila sijaitsevat Chianti Rufinan sydämessä, Firenzen kaupungin koillisosassa Toscanassa Italiassa.

Vuodesta 1592 alkaen tila on ollut kuuluisan Gondi-suvun omistuksessa; Gondi on merkittävä ja vaikutusvaltainen suku, jolla on pitkä historia Italian politiikassa, talouselämässä ja kulttuurissa. 

Tenuta Bossin rakennukset ja maat kattavat kokonaisuudessaan 315 hehtaaria, joista 19 hehtaaria on viinitarhoja ja 32 oliivipuita sekä muita viljelyksiä ja metsää. Viinitarhoilla viljellään paikallisia rypälelajikkeita, kuten Sangiovesea, Colorinoa, Merlotia, Cabernet Sauvignonia, Trebbiano Toscanoa, Chardonnayta ja Sauvignon Blancia.

Tilan viinitarhat ovat 200–400 metrin korkeudella merenpinnasta, sijaiten sekä vuorten että Arno- ja Sieve-jokien läheisyydessä mikä mahdollistaa runsaasti kosteutta ja ilman vaihtuvuutta. Tilan maaperä koostuu kivikkoisesta, liuskeisesta savesta (galestro) ja kalkkikivikerrostumista.

Nykyiset omistajat Bernardo Gondi ja hänen sisarensa Donatella ovat Tenuta Bossin 25. sukupolvi viinitilallisia. He jatkavat tilan perinteitä, kunnioittaen esi-isiensä perintöä ja filosofiaa; jatkuvaa kehitystä tuotteiden yhä korkeampaan laatuun.


Tuotevalikoima

 
 
 
 

Chianti Rufina San Giuliano 2021 (0,75l)

  • Tuottaja: Marchesi Gondi - Tenuta Bossi

  • Alue: Chianti Rufina DOCG, Toscana, Italia

  • Tyyli: Punaviini

  • Rypälelajikkeet: 80 % Sangiovese, 10 % Colorino, 10 % Merlot

  • Alkoholipitoisuus: 13,5 %

  • Vuosi: 2021

    Rypäleet on kerätty käsityönä Sottomonten ja Cameratan alueiden viinitarhoilta. Villa Bossin San Giuliano Chianti Rufina Riserva -viiniä pullotettiin ensimmäisen kerran vuonna 2000. 

    Alkoholikäyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa käymissäiliöissä, mitä seuraa malolaktinen käyminen tammitynnyreissä. Viini kypsyy 12 kuukauden ajan slavonialaisissa tammitynnyreissä ja 3 kuukautta pullossa.

 

 
 
 
 

VILLA BOSSI Chianti Rufina Riserva 2015 (0,75l)

  • Tuottaja: Marchesi Gondi - Tenuta Bossi

  • Alue: Chianti Rufina DOCG, Toscana, Italia

  • Tyyli: Punaviini

  • Rypälelajikkeet: 80 % Sangiovese, 10 % Colorino, 10 % Merlot

  • Alkoholipitoisuus: 13 %

  • Vuosi: 2015

    Rypäleet on kerätty käsityönä Sottomonten ja Cameratan alueiden viinitarhoilta. Tarhojen maaperä on kivikkoista, liuskeista savea (galestro) ja kalkkikivikerrostumia.

    Alkoholikäyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa käymissäiliöissä, mitä seuraa malolaktinen käyminen tammitynnyreissä. Viini kypsyy 12 kuukauden ajan slavonialaisissa (25 hehtolitran) tammitynnyreissä, sitten toiset 12 kuukautta barrique-tynnyreissä ja vielä 24 kuukautta pullossa.

    Villa Bossin Chianti Rufina Riserva -viiniä pullotettiin ensimmäisen kerran vuonna 1988, ja on tänä päivänä viinitilan keskeinen tuote.

 

 
 
 
 

VILLA BOSSI Chianti Rufina Riserva 2013 (Magnum 1,5l)

  • Tuottaja: Marchesi Gondi - Tenuta Bossi

  • Alue: Chianti Rufina DOCG, Toscana, Italia

  • Tyyli: Punaviini

  • Rypälelajikkeet: 80 % Sangiovese, 10 % Colorino, 10 % Merlot

  • Alkoholipitoisuus: 13,5 %

  • Vuosi: 2013

    Rypäleet on kerätty käsityönä Sottomonten ja Cameratan alueiden viinitarhoilta. Tarhojen maaperä on kivikkoista, liuskeista savea (galestro) ja kalkkikivikerrostumia.

    Alkoholikäyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa käymissäiliöissä, mitä seuraa malolaktinen käyminen tammitynnyreissä. Viini kypsyy 12 kuukauden ajan slavonialaisissa (25 hehtolitran) tammitynnyreissä, sitten toiset 12 kuukautta barrique-tynnyreissä ja vielä 24 kuukautta pullossa.

    Villa Bossin Chianti Rufina Riserva -viiniä pullotettiin ensimmäisen kerran vuonna 1988, ja on tänä päivänä viinitilan keskeinen tuote.

 

 
 
 
 

VILLA BOSSI Chianti Rufina Riserva 2016 Poggio Diamante (0,75l)

  • Tuottaja: Marchesi Gondi - Tenuta Bossi

  • Alue: Chianti Rufina DOCG, Toscana, Italia

  • Tyyli: Punaviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Sangiovese

  • Alkoholipitoisuus: 13,5 %

  • Vuosi: 2016

    Rypäleet on kerätty käsityönä Sottomonten Poggio Diamante -viinitarhalta. Tarhan nimi tulee sen muodosta - muistuttaen timantin kärkeä. Vuonna 2000 tarha istutettiin uudelleen ja ainoastaan Sangiovese-lajikkeella. 

    Poggio Diamanten ensimmäiset viiniköynnökset istutettiin 1800-luvun keskivaiheilla, suvun esiäidin Carmes de Labrugiéren toimesta. Hän oli leskeksi jäänyt ranskalainen, joka saapui Châteauneuf-du-Papen alueelta tuoden mukanaan ranskalaista näkemystä viininvalmistukseen ja alkoi tuottaa Chianti-viinejä bourgognelaisella otteella. Carmesin viini voitti useita palkintoja Pariisin maailmannäyttelyssä vuonna 1889, samana vuonna kun Eiffel-torni valmistui.

    Alkoholikäyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa käymissäiliöissä, mitä seuraa malolaktinen käyminen tammitynnyreissä. Viini kypsyy 12 kuukauden ajan slavonialaisissa (25 hehtolitran) tammitynnyreissä, sitten toiset 12 kuukautta barrique-tynnyreissä ja vielä 24 kuukautta pullossa.

 

 
 
 
 
 

Mazzaferrata 2016 (0,75l)

  • Tuottaja: Marchesi Gondi - Tenuta Bossi

  • Alue: (Rosso Colli Toscana Centrale IGT) Toscana, Italia

  • Tyyli: Punaviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Cabernet Sauvignon

  • Alkoholipitoisuus: 13,5 %

  • Vuosi: 2016

    1980-luvun puolivälissä Bernando Gondi aloitti syvällisemmän työskentelyn Cabernet Sauvignonin kanssa, sekoittaen sitä muiden rypälelajikkeiden kanssa ja tavoitteenaan tuottaa tilan ensimmäinen Super Tuscan-viini. Muutamien kokeilujen jälkeen hän kuitenkin päätti, että paras lopputulos oli puhdas 100 % Cabernet Sauvignon.

    Bernando luonnehtii viiniä voimakkaaksi ja on nimennyt sen sukunsa soturitaustaa kunnioittaen. Mazzaferrata-viiniä pullotettiin ensimmäisen kerran vuonna 1989.

    Mazzaferrata = Gondi-suvun aseet, soturiperinteen symboli.

    Rypäleet on kerätty käsityönä Sottomonten alueen viinitarhoilta. Alkoholikäyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa käymissäiliöissä, mitä seuraa malolaktinen käyminen tammitynnyreissä. Viini kypsyy 12 kuukauden ajan slavonialaisissa (20 hehtolitran) tammitynnyreissä 12 kuukautta barrique-tynnyreissä ja 24 kuukautta pullossa.

 

 
 
 
 
 

Mazzaferrata 2013 (Magnum 1,5l)

  • Tuottaja: Marchesi Gondi - Tenuta Bossi

  • Alue: (Rosso Colli Toscana Centrale IGT) Toscana, Italia

  • Tyyli: Punaviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Cabernet Sauvignon

  • Alkoholipitoisuus: 14 %

  • Vuosi: 2013

    1980-luvun puolivälissä Bernando Gondi aloitti syvällisemmän työskentelyn Cabernet Sauvignonin kanssa, sekoittaen sitä muiden rypälelajikkeiden kanssa ja tavoitteenaan tuottaa tilan ensimmäinen Super Tuscan-viini. Muutamien kokeilujen jälkeen hän kuitenkin päätti, että paras lopputulos oli puhdas 100 % Cabernet Sauvignon.

    Bernando luonnehtii viiniä voimakkaaksi ja on nimennyt sen sukunsa soturitaustaa kunnioittaen. Mazzaferrata-viiniä pullotettiin ensimmäisen kerran vuonna 1989.

    Mazzaferrata = Gondi-suvun aseet, soturiperinteen symboli.

    Rypäleet on kerätty käsityönä Sottomonten alueen viinitarhoilta. Alkoholikäyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa käymissäiliöissä, mitä seuraa malolaktinen käyminen tammitynnyreissä. Viini kypsyy 12 kuukauden ajan slavonialaisissa (20 hehtolitran) tammitynnyreissä 12 kuukautta barrique-tynnyreissä ja 24 kuukautta pullossa.

 

 
 
 
 

Cardinal de Retz, Vin Santo del Chianti Rufina Riserva 2008 (0,375l)

  • Tuottaja: Marchesi Gondi - Tenuta Bossi

  • Alue: Chianti Rufina DOCG, Toscana, Italia

  • Tyyli: Makea viini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Trebbiano

  • Alkoholipitoisuus: 15,5 %

  • Jäännössokeri: 160 g/l

  • Vuosi: 2008

    Villa Bossin Vin Santo Chianti Rufina Riserva -viiniä pullotettiin ensimmäisen kerran vuonna 1950.

    Tähän viiniin valitut Trebbiano-rypäleet on kerätty käsityönä Sottomonten ja Cameratan alueiden viinitarhoilta.

    Rypäleitä ilmakuivataan kaislamattojen päällä kolmen kuukauden, niistä poistetaan kuori ja ne murskataan kevyesti. Alkoholikäyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä. Viini kypsyy 10 vuotta tammitynnyreissä ja pullossa vuoden.