Kinoshita Shuzō on tuottanut sakea aina vuodesta 1842 alkaen, kun panimo perustettiin Kinoshita -suvun viidennen sukupolven päämiehen, Kinoshita Zenbeen, toimesta. Tänä päivänä panimon kuramotona (omistajana) toimii Kinoshita Yoshito, joka on suvun 11. sukupolven päämies. 

Panimo sijaitsee Kumihaman kunnassa, Japaninmeren rannikolla. Kumihama on osa Kyōtangon aluetta Kioton prefektuurissa. Panimon luoma brändi ‘Tamagawa’ tarkoittaa suoraan käännettynä jalokivijokea; se on saanut inspiraationsa lähellä virtaavasta Kawakamidani joesta ja symboloi syvää kunnioitusta vedelle, šintolaisuuden pyhälle elementille. 

Vuonna 2007 Kinoshitan tojiksi (panimomestariksi) nimitettiin englantilainen Philip Harper, joka oli ensimmäisiä ulkomaalaisia kyseisessä virassa. Siihen mennessä Harper oli ehtinyt työskennellä saken valmistuksen parissa yli 15 vuotta.

Harper arvostaa ikivanhoja saken valmistusmenetelmiä, kuten Kimoto - ja Yamahai -tekniikoita, ja tuotteen luonnonmukaisuutta - panimon saket käyvät läpi hitaan, ja spontaanin alkoholikäymisen ilman lisättyjä hiivakantoja, sakeja ei hiilisuodateta tai pastöroida.

Tamagawa -saket ovat luonteeltaan monipuolisia; niitä sopii tarjoilla erilaisissa lämpötiloissa, kuten jäiden kanssa tai lämmitettynä. Ne ovat aromaltaan runsaan umamisia ja robusteja, sopien laajalle kirjolle erilaisia ruokia, ja ne ikääntyvät arvokkaasti pullossa.

 
 

kioton prefektuuri japanissa


Tuotevalikoima

 
 
 
 

Ice Breaker (0,5l)

  • Tuottaja: Kinoshita Shuzō

  • Alue: Kioton prefektuuri, Japani

  • Tyyli: Junmai, Ginjo, Muroka, Nama, Genshu 

  • Riisi: Nihonbare

  • Riisin kiillotusaste: 60 % (40 % riisinjyvästä kiillotettu pois)

  • Alkoholipitoisuus: 17 %

  • Pastörointi: Pastöroimaton

  • Suodatus: Ei hiilisuodatettu

    Ginjo: Riisinjyvästä on kiillotettu vähintään 40 % / jäljellä on enintään 60 %

    Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia

    Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä

    Muroka: hiilisuodattamaton sake

    Nama: pastöroimaton sake

    “Ice Breaker lievittää kesän kuumuutta ja kosteutta, ja murtaa jäätä sosiaalisissa tilanteissa. Sake on tyyliltään pehmeä, maultaan runsas ja mausteinen ja se suositellaan tarjoiltavaksi jäähdytettynä jääpalojen kera.

 
 

 
 
 
 
 

Tamagawa Yamahai (0,72l)

  • Tuottaja: Kinoshita Shuzō

  • Alue: Kioton prefektuuri, Japani

  • Tyyli: Junmai, Muroka, Nama, Genshu, Yamahai

  • Riisi: Kitanishiki 

  • Riisin kiillotusaste: 66 % (34 % riisinjyvästä kiillotettu pois)

  • Alkoholipitoisuus: 19 %

  • Pastörointi: Pastöroimaton

  • Suodatus: Ei hiilisuodatettu

    Yamahai -menetelmä: luonnollisen maitohappobakteerin käyttö, pidempi käymisprosessi

    Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia

    Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä

    Muroka: hiilisuodattamaton sake

    Nama: pastöroimaton sake

    Tämä sake sopii laajaan valikoimaan ruokia, riippuen sen tarjoilulämpötilasta, tai sen voi nauttia sellaisenaan. Sen voi tarjoilla viileänä, huoneenlämpöisenä tai lämpimänä (40-50 asteisena). Sake voi kestää avattuna useita vuosia.”

 
 

 
 
 

TUOTETTA EI OLE TÄLLÄ HETKELLÄ VARASTOSSA

 
 

Yanwari (0,72l)

  • Tuottaja: Kinoshita Shuzō

  • Alue: Kioton prefektuuri, Japani

  • Tyyli: Junmai, Muroka, Nama, Genshu, Yamahai

  • Riisi: Kitanishiki 

  • Riisin kiillotusaste: 66 % (34 % riisinjyvästä kiillotettu pois)

  • Alkoholipitoisuus: 13 %

  • Pastörointi: Pastöroimaton

  • Suodatus: Ei hiilisuodatettu


    Yamahai -menetelmä: luonnollisen maitohappobakteerin käyttö, pidempi käymisprosessi

    Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia

    Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä

    Muroka: hiilisuodattamaton sake

    Nama: pastöroimaton sake


    ”Yanwari tarkoittaa japanin puhekielessä "pehmeää" tai "lempeää" - se kuvailee hyvin tämän saken tyyliä, jossa on pehmeän tekstuurin lisäksi myös voimakas umami. Sake suositellaan nautittavaksi lämpimänä, huoneenlämpöisenä ja jopa kuumennettuna.”