Chiban prefektuuri japanissa
Kidoizumi Shuzōn panimo perustettiin vuonna 1879 ja se sijaitsee Isumin kaupungissa (entinen Ōhara), Chiban prefektuurissa Japanissa. Suurin osa Chiban prefektuurista sijaitsee kukkulaisella Bōsōn niemimaalla, jonka itärannikko tunnetaan tuottoisana riisinviljelyalueena.
Kidoizumin panimo on perheyritys, jota johtaa viidennen sukupolven panimomestari Youto Shouji, ja se työllistää viisi muuta työntekijää. Kidoizumin panimon visiona on ollut luoda upeaa sakea, tinkimättä sen valmistamisen turvallisuudesta ja luonnon hyvinvoinnista. Tämä ajatus juontaa juurensa vuosikymmeniä taaksepäin.
1950-luvulla sakelle oli valtavasti kysyntää, mikä tarkoitti yhä suurempia tuotantomääriä entistä nopeammalla aikataululla. Massatuotannon kehittäminen johti torjunta-aineiden ja säilöntäaineiden käyttöön. Vuonna 1956 Kidoizumin panimo ymmärsi synteettisten aineiden haitat ja aloitti toimintansa kehittämisen luonnonmukaiseen suuntaan - vuodesta 1967 lähtien panimon käyttämä riisi on ollut luonnonmukaisesti viljeltyä eikä saken valmistuksessa käytetä lisäaineita.
Youto Shouji on jatkanut työtä näiden periaatteiden mukaisesti. Kaikki saket valmistetaan edelleen ainutlaatuisella Hot Yamahai-tekniikalla, jossa alkoholikäyminen käynnistyy spontaanisti ja tapahtuu poikkeuksellisen lämpimissä olosuhteissa, kestäen useita viikkoja.
Tuotevalikoima
Shiboritate (0,72l)
Tuottaja: Kidoizumi Shuzō
Alue: Chiba, Japani
Tyyli: Genshu, Junmai, Muroka, Nama, Shizen-shu, Yamahai
Riisin kiillotusaste: 60 % (40 % riisinjyvästä kiillotettu pois)
Alkoholipitoisuus: 18 %
Pastörointi: Pastöroimaton
Suodatus: Ei hiilisuodatettu
Yamahai -menetelmä: luonnollisen maitohappobakteerin käyttö, pidempi käymisprosessi
Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia
Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä
Muroka: hiilisuodattamaton sake
Nama: pastöroimaton sake
Shizen-shu: luonnonmukaisesti tuotettu sake, eli esim. sen valmistukseen käytetty riisi on viljelty ilman torjunta-aineita tai kemiallisia lannoitteita.
Shizenmai Sparkling (0,72l)
Tuottaja: Kidoizumi Shuzō
Alue: Chiba, Japani
Tyyli: Genshu, Junmai, Muroka, Nama, Shizen-shu, Yamahai
Riisin kiillotusaste: 60 %
Alkoholipitoisuus: 14 %
Pastörointi: Pastöroimaton
Suodatus: Ei hiilisuodatettu
Shizenmai on kupliva sake, joka on käynyt toisen käymisen pullossa.
Yamahai -menetelmä: luonnollisen maitohappobakteerin käyttö, pidempi käymisprosessi
Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia
Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä
Muroka: hiilisuodattamaton sake
Nama: pastöroimaton sake
Shizen-shu: luonnonmukaisesti tuotettu sake, eli esim. sen valmistukseen käytetty riisi on viljelty ilman torjunta-aineita tai kemiallisia lannoitteita.