Chiban prefektuuri japanissa

 

Kidoizumi Shuzōn panimo perustettiin vuonna 1879 ja se sijaitsee Isumin kaupungissa (entinen Ōhara), Chiban prefektuurissa Japanissa. Suurin osa Chiban prefektuurista sijaitsee kukkulaisella Bōsōn niemimaalla, jonka itärannikko tunnetaan tuottoisana riisinviljelyalueena.

Kidoizumin panimo on perheyritys, jota johtaa viidennen sukupolven panimomestari Youto Shouji, ja se työllistää viisi muuta työntekijää. Kidoizumin panimon visiona on ollut luoda upeaa sakea, tinkimättä sen valmistamisen turvallisuudesta ja luonnon hyvinvoinnista. Tämä ajatus juontaa juurensa vuosikymmeniä taaksepäin.

1950-luvulla sakelle oli valtavasti kysyntää, mikä tarkoitti yhä suurempia tuotantomääriä entistä nopeammalla aikataululla. Massatuotannon kehittäminen johti torjunta-aineiden ja säilöntäaineiden käyttöön. Vuonna 1956 Kidoizumin panimo ymmärsi synteettisten aineiden haitat ja aloitti toimintansa kehittämisen luonnonmukaiseen suuntaan - vuodesta 1967 lähtien panimon käyttämä riisi on ollut luonnonmukaisesti viljeltyä eikä saken valmistuksessa käytetä lisäaineita.              

Youto Shouji on jatkanut työtä näiden periaatteiden mukaisesti. Kaikki saket valmistetaan edelleen ainutlaatuisella Hot Yamahai-tekniikalla, jossa alkoholikäyminen käynnistyy spontaanisti ja tapahtuu poikkeuksellisen lämpimissä olosuhteissa, kestäen useita viikkoja.


Tuotevalikoima

 
 
 
 
 

Shiboritate (0,72l)

  • Tuottaja: Kidoizumi Shuzō

  • Alue: Chiba, Japani

  • Tyyli: Genshu, Junmai, Muroka, Nama, Shizen-shu, Yamahai

  • Riisin kiillotusaste: 60 % (40 % riisinjyvästä kiillotettu pois)

  • Alkoholipitoisuus: 18 %

  • Pastörointi: Pastöroimaton

  • Suodatus: Ei hiilisuodatettu

    Yamahai -menetelmä: luonnollisen maitohappobakteerin käyttö, pidempi käymisprosessi

    Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia

    Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä

    Muroka: hiilisuodattamaton sake

    Nama: pastöroimaton sake

    Shizen-shu: luonnonmukaisesti tuotettu sake, eli esim. sen valmistukseen käytetty riisi on viljelty ilman torjunta-aineita tai kemiallisia lannoitteita.

 
 

 
 
 
 
 

Shizenmai Sparkling (0,72l)

  • Tuottaja: Kidoizumi Shuzō

  • Alue: Chiba, Japani

  • Tyyli: Genshu, Junmai, Muroka, Nama, Shizen-shu, Yamahai

  • Riisin kiillotusaste: 60 %

  • Alkoholipitoisuus: 14 %

  • Pastörointi: Pastöroimaton

  • Suodatus: Ei hiilisuodatettu

    Shizenmai on kupliva sake, joka on käynyt toisen käymisen pullossa.

    Yamahai -menetelmä: luonnollisen maitohappobakteerin käyttö, pidempi käymisprosessi

    Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia

    Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä

    Muroka: hiilisuodattamaton sake

    Nama: pastöroimaton sake

    Shizen-shu: luonnonmukaisesti tuotettu sake, eli esim. sen valmistukseen käytetty riisi on viljelty ilman torjunta-aineita tai kemiallisia lannoitteita.