• Tuottaja:

    Hervé Villemade

  • Alue:

    Cheverny, Loire, Ranska

  • Tila:

    20 hehtaaria

  • Viljellyt rypäleet:

    Sauvignon Blanc, Chardonnay, Menu Pineau, Chenin Blanc, Romorantin, Gamay, Pinot Noir, Côt, Pineau d’Aunis

  • Maaperä:

    Savi-, hiekka-, kalkki- ja piikivi

  • Viljely:

    Luomusertifioitu


Hervé Villemadella ja hänen suvullaan on usean sukupolven mittainen historia viininviljelyssä ja sen valmistuksessa. Vuodesta 1995 alkaen Hervé on vastannut sukunsa tilasta, joka sijaitsee Cellettesin kunnassa Loiren laakson itäpuolella. Hervén aikana viinitila on kasvanut vähitellen; 8,5 hehtaarista yli 20 hehtaarin kokoiseksi. 

Tilan tarhat sijaitsevat Chevernyn ja Cour-Chevernyn alueilla. Viiniköynnösten maaperä on pääasiassa sekoitus savea ja hiekkaa, sekä osaksi myös piikiveä (silex) ja kalkkikiveä.

Tarhoilla viljellään runsaasti erilaisia Loiren laakson ja Chevernyn alueen paikallisia rypäleitä, kuten Sauvignon Blanc -, Menu Pineau -, Chenin Blanc -, Gamay -, Pinot Noir -, Côt -, Pineau d’Aunis - ja Chardonnay -lajikkeita. Näiden lisäksi viljellään myös merkittävää määrää Romorantin -rypälettä, joka on historiallisen Cour-Chevernyn alueen alkuperäislajike. 

Aloittaessaan viinitilallisena Hervé jatkoi viljelyä perinteisillä tekniikoilla, käyttäen mm. rikkakasvien torjunta-aineita ja lisäämällä viininvalmistuksessa hiivoja ja lisäaineita.  Muutamia vuosia myöhemmin, ja maistettuaan Thierry Puzelatin (Loire) ja Marcel Lapierren (Beaujolais) viinejä, hän oivalsi luonnonmukaisen viljelyn tuottavan korkealaatuisempia rypäleitä ja sen vaikuttavan myös itse viiniin.

Vuonna 2000 hän aloitti tilansa kehittämisen, muutti sekä viljelymenetelmiään että viininvalmistuksen prosesseja. Tila muovautui sellaiseksi mitä Hervé Villemade tavoitteli; viinit ovat laadukkaita, puhtaita ja luomusertifioituja.