Tamotsu Yamamoto perusti Heiwa Shuzō -panimon vuonna 1938 vanhaan Muryozan Choganjin temppeliin, joka sijaitsee Kainanin kaupungin kupeessa, Wakayaman prefektuurissa. Siihen aikaan panimon tuotteet kantoivat vielä suvun nimeä.
Panimo oli suurissa vaikeuksissa heti ensimmäisten tuotantovuosien aikana; toisen maailmansodan aikana ja sodan kärjistyessä Japanin hallitus kontrolloi tiukasti riisin jakelua. Tämä johti siihen että useat panimot, kuten Heiwa, joutuivat lopettamaan toimintansa.
Muutamia vuosia sota-ajan jälkeen Yamamoton perhe sai uusittua panimolupansa ja jatkoivat saken valmistusta - panimo nimettiin uudelleen ja sai nykyisen nimensä Heiwa (=rauha) rauhanomaisen ajan mukaan.
Panimo on vuorten ympäröimänä, mikä mahdollistaa alueelle runsaasti sateita ja laadukasta lähdevettä saken valmistukseen. Panimo on erityisen tunnettu maustetuista hedelmäsakeista, joihin käytetyt raaka-aineet on hankittu suoraan viljelijöiltä Wakayaman alueelta ja Heiwa Shuzōlla näihin sakejuomiin käytetään 3-4 kertaa enemmän hedelmää kuin muilla panimoilla.
Wakayaman alue on tunnettu ume-hedelmästä, eli japaninaprikoosista, ja siellä kasvatetaankin noin 50 % koko umetuotannosta Japanissa.
Wakayaman prefektuuri japanissa
Tuotevalikoima
Kido Daiginjo 50 (0,72l)
Tuottaja: Heiwa Shuzō
Alue: Wakayama, Japani
Tyyli: Junmai, Daijingo
Riisi: Yamada Nishiki
Riisin kiillotusaste: 50 % (50 % riisinjyvästä kiillotettu pois)
Alkoholipitoisuus: 15 %
Pastörointi: Pastöroitu
Suodatus: Hiilisuodatettu
Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia
Daiginjo: Riisinjyvästä on kiillotettu vähintään 50 % / jäljellä on enintään 50 %
Kido Ginjo (0,72l)
Tuottaja: Heiwa Shuzō
Alue: Wakayama, Japani
Tyyli: Junmai, Daijingo
Riisi: Yamada Nishiki
Riisin kiillotusaste: 55 % (45 % riisinjyvästä kiillotettu pois)
Alkoholipitoisuus: 15 %
Pastörointi: Pastöroitu
Suodatus: Hiilisuodatettu
Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia
Ginjo: Riisinjyvästä on kiillotettu vähintään 40 % / jäljellä on enintään 60 %
Natsu Mikan (0,72l)
Tuottaja: Heiwa Shuzō
Alue: Wakayama, Japani
Tyyli: Tsuru-Ume
Alkoholipitoisuus: 7 %
Pastörointi: Pastöroitu
Suodatus: Hiilisuodatettu
Hedelmäsake, joka on sekoite sakea ja makeutettua mandariinin mehua. Sakeen käytetyt Natsu Mikan -mandariinit kasvatetaan Wakayaman alueella ja niiden maku on makean karvas.
Suppai Umeshu (0,72 l & MG 1,8 l)
Tuottaja: Heiwa Shuzō
Alue: Wakayama, Japani
Tyyli: Umeshu, Tsuru-Ume
Alkoholipitoisuus: 11 %
Suodatus: Hiilisuodatettu
Suppai Umeshu on valmistettu sakesta ja Nankō -hedelmästä. Nankō on Wakayaman alueen paikallinen, korkealaatuinen japaninaprikoosi (ume). Hedelmät uutetaan sakessa, kun ne ovat vielä hieman raakoja ja hyvin hapokkaita, ja umeshua kypsytetään kolme vuotta.
Umeshu on maultaan täyteläinen, makea ja hapan (suppai).
Yuzu (0,72 l & MG 1,8 l)
Tuottaja: Heiwa Shuzō
Alue: Wakayama, Japani
Tyyli: Tsuru-Ume
Alkoholipitoisuus: 7 %
Pastörointi: Pastöroitu
Suodatus: Hiilisuodatettu
Raikas ja hapokas juoma valmistettu sakesta ja yuzu-hedelmän makeutetusta mehusta. Jopa noin 30 % tuotteesta on puhtaasti yuzu-hedelmää.
Ichigo (0,72l)
Tuottaja: Heiwa Shuzō
Alue: Wakayama, Japani
Tyyli: Tsuru-Ume
Alkoholipitoisuus: 7 %
Pastörointi: Pastöroitu
Suodatus: Hiilisuodatettu
Ichigo on valmistettu sakesta sekä Wakayaman alueen paikallisista Nankō -hedelmistä ja mansikoista. Sakesta ja nankō-hedelmistä valmistetaan ensin umeshua, johon Wakayaman mansikat sitten uutetaan.
Lemon (0,72l)
Tuottaja: Heiwa Shuzō
Alue: Wakayama, Japani
Tyyli: Tsuru-Ume
Alkoholipitoisuus: 7 %
Pastörointi: Pastöroitu
Suodatus: Hiilisuodatettu
Hedelmäsake, joka on sekoite sakea ja makeutettua sitruunan mehua. Sitruunat tulevat Wakayaman alueen paikallisilta viljelijöiltä.
Nigori Umeshu (0,72l)
Tuottaja: Heiwa Shuzō
Alue: Wakayama, Japani
Tyyli: Tsuru-Ume, Nigori (samea sake)
Alkoholipitoisuus: 10 %
Pastörointi: Pastöroitu
Suodatus: Suodattamaton
Nigori Umeshu on valmistettu uuttamalla Wakayaman paikallista Nankō -hedelmää sakeen. Umeshuun on lisätty myös Nankōn hedelmälihaa.