• Tuottaja: François et Julien Pinon

  • Alue: Vouvray, Loire, Ranska

  • Tila: 15 hehtaaria

  • Viljellyt rypäleet: Chenin Blanc, Côt, Grolleau

  • Maaperä: Savi-, pii-, ja kalkkikivi

  • Viljely: Luomusertifioitu

 

Pinonin viinitalo perustettiin vuonna 1786 ja se on ollut toiminnassa nyt jo kahdeksan sukupolven ajan. Tila sijaitsee Loiren laaksossa, Vouvrayn alueen koillisosassa, Vallée de Coussen rinteillä.

Vuonna 1987 François Pinon sai tilan haltuunsa isältään ja alkoi kehittää viininviljelyä ja kellarin toimintaa ekologisesti kestävämpään suuntaan. Pinonin tila onkin toiminut luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti vuodesta 2003 alkaen (Ecocert-sertifikaatti 2003). Tänä päivänä François työskentelee yhdessä poikansa Julien Pinonin kanssa.

Tilan viiniköynnökset kattavat kokonaisuudessaan 15 hehtaaria ja ne on ripoteltu eri puolille Vallée de Coussen rinteitä. Köynnösten keski-ikä on noin 50 vuotta (0–20 vuotta: 15 %, 20–40 vuotta: 45 %, 40–70 vuotta: 40 %).

Viinitarhoilla viljellään pääasiassa Chenin Blanc -rypälelajiketta ja jonkin verran Côt - ja Grolleau -lajikkeita. Viinit ovat tyyliltään hienostuneita, kypsän hedelmäisiä sekä runsaan mineraalisia. Alueen maaperä on monipuolinen ja hyvin kalkkipitoinen (pääasiassa savi-, hiekka- ja piikiveä).


Tuotevalikoima

 
 
 
 

Les trois argiles 2019 (0,75l)

  • Tuottaja: François et Julien Pinon

  • Alue: Vouvray, Loire, Ranska

  • Tyyli: Valkoviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Chenin Blanc

  • Alkoholipitoisuus: 12,5 %

  • Vuosi: 2019

    (Puolikuiva, jäännössokeri 15 g/l)

    (Happopitoisuus: 7 g/l)

    Chenin Blanc -rypäleet on poimittu käsityönä Vallée de Coussen rinteiltä - köynnösten keski-ikä on 35 vuotta ja niiden maaperä on pääasiassa hiekkaista savea, kalkkikivialustalla.

    Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisten hiivakantojen avulla ja kestää 2-3 kuukautta. Tämän jälkeen viini kypsyy tammitynnyreissä 4-5 kuukauden ajan. 

 

 
 
 
 

Vouvray Sec 2022 (0,75l)

  • Tuottaja: François et Julien Pinon

  • Alue: Vouvray, Loire, Ranska

  • Tyyli: Valkoviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Chenin Blanc

  • Alkoholipitoisuus: 12,5 %

  • Vuosi: 2022

    (Kuiva, jäännössokeri 3 g/l)

    (Happopitoisuus: 6,5 g/l)

    Chenin Blanc -rypäleet on poimittu käsityönä Vallée de Coussen rinteiltä - köynnösten keski-ikä on 35 vuotta ja niiden maaperä on savea, kalkkikivialustalla.

    Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisten hiivakantojen avulla ja kestää 2-3 kuukautta. Tämän jälkeen viini kypsyy tammitynnyreissä 4-5 kuukauden ajan. 

 

 
 
 
 

Rosé Pétillant 2021 (0,75l)

  • Tuottaja: François et Julien Pinon

  • Alue: Vouvray, Loire, Ranska

  • Tyyli: Kuohuviini

  • Rypälelajikkeet: 50 % Côt, 50 % Grolleau

  • Alkoholipitoisuus: 12,5 %

  • Vuosi: 2021

    Kuohuviiniin on käytetty kahta Loiren laakson paikallista, punaista rypälelajiketta: Côt ja Grolleau. Rypäleet on poimittu käsityönä Vallée de Coussen rinteiltä - köynnösten keski-ikä on 40 vuotta ja niiden maaperä on savea, kalkkikivialustalla. 

    Alkoholikäyminen tapahtuu spontaanisti, luonnollisten hiivakantojen ansiosta. Kahden viikon jälkeen viini pullotetaan; se jatkaa käymistään pullossa vielä 15 päivän ajan, tuottaen samalla kuplat. Viiniä ei ole suodatettu ja se on tyyliltään kuiva (non-dosé, 3 g/l). 

 

 
 
 
 

TUOTETTA EI OLE TÄLLÄ HETKELLÄ VARASTOSSA

 

Vouvray Brut 2019 (0,75l)

  • Tuottaja: François et Julien Pinon

  • Alue: Vouvray, Loire, Ranska

  • Tyyli: Kuohuviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Chenin Blanc

  • Alkoholipitoisuus: 13,5 %

  • Dosage: Brut 8 g/l

  • Vuosi: 2019

    Kuohuviini on valmistettu Chenin Blanc rypäleistä, perinteisellä Méthode traditionnelle -menetelmällä. Rypäleet on poimittu käsityönä Vallée de Coussen rinteiltä - köynnösten keski-ikä on 45 vuotta ja niiden maaperä on savea, kalkkikivialustalla.

    Perusviinin alkoholikäyminen tapahtuu, sekä tammitynnyreissä että terästankeissa, spontaanisti luonnollisten hiivakantojen ansiosta ja kestää 4-6 viikkoa. Toinen käyminen ja kypsytys pullossa hiivasakan päällä 18-24 kuukauden ajan. Viini suodatetaan kevyesti ennen uudelleenkorkitusta.

 

 
 
 
 

Moelleux 2018 (0,75l)

  • Tuottaja: François et Julien Pinon

  • Alue: Vouvray, Loire, Ranska

  • Tyyli: Makea viini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Chenin Blanc

  • Alkoholipitoisuus: 13,5 %

  • Jäännössokeri: 60 g/l

  • Happopitoisuus: 6 g/l

  • Vuosi: 2018

    Moelleux 2018 valmistettu Chenin Blanc -rypäleistä, jotka on poimittu käsityönä Vallée de Coussen rinteiltä - köynnösten keski-ikä on 55 vuotta ja niiden maaperä on savea, kalkkikivialustalla.

    Alkoholikäyminen tapahtuu spontaanisti, luonnollisten hiivakantojen ansiosta ja kestää 2-3 kuukautta. Tämän jälkeen viini kypsyy tammitynnyreissä 4-5 kuukauden ajan hienojen hiivasakkojen päällä ja se suodatetaan ennen pullotusta.

 

 
 
 
 

Botrytis 1995 (0,5l)

  • Tuottaja: François Pinon

  • Alue: Vouvray, Loire, Ranska

  • Tyyli: Makea viini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Chenin Blanc

  • Alkoholipitoisuus: 11 %

  • Jäännössokeri: 150 g/l

  • Happopitoisuus: 3,5 g/l

  • Vuosi: 1995

    Viini on valmistettu myöhään kerätyistä ja jalohomeisista Chenin Blanc rypäleistä, jotka on poimittu käsityönä Vallée de Coussen rinteiltä - köynnösten keski-ikä on noin 45 vuotta ja niiden maaperä on pääasiassa savea ja piikiveä (silex noir), kalkkikivialustalla.

    Alkoholikäyminen tapahtuu spontaanisti, luonnollisilla hiivakannoilla ja kestää 3-4 kuukautta. Tämän jälkeen viini kypsyy hienojen hiivasakkojen päällä tammitynnyreissä 4-5 kuukauden ajan ja suodatetaan ennen pullotusta.

 

 
 
 
 

Moeulleux 1993 (0,75l)

  • Tuottaja: François Pinon

  • Alue: Vouvray, Loire, Ranska

  • Rypälelajikkeet: Makea viini

  • Rypäleet: 100 % Chenin Blanc

  • Alkoholipitoisuus: 13,5 %

  • Jäännössokeri: 75 g/l

  • Happopitoisuus: 4,5 g/l

  • Vuosi: 1993

    Moelleux 1993 on valmistettu Chenin Blanc rypäleistä, jotka on poimittu käsityönä Vallée de Coussen rinteiltä - köynnösten keski-ikä on noin 45 vuotta ja niiden maaperä on pääasiassa savea ja piikiveä (silex noir), kalkkikivialustalla.

    Alkoholikäyminen tapahtuu spontaanisti, luonnollisilla hiivakannoilla ja kestää 2-3 kuukautta. Tämän jälkeen viini kypsyy hienojen hiivasakkojen päällä tammitynnyreissä 4-5 kuukauden ajan ja suodatetaan ennen pullotusta.

 

 
 
 
 
 

Goutte d'Or 1990 (0,75l)

  • Tuottaja: François Pinon

  • Alue: Vouvray, Loire, Ranska

  • Tyyli: Makea viini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Chenin Blanc

  • Alkoholipitoisuus: 12 %

  • Jäännössokeri: n. 100 g/l

  • Happopitoisuus: 4,5 g/L

  • Vuosi: 1990

    Goutte d'Or 1990 on valmistettu kypsistä ja auringon kuivaamista Chenin Blanc rypäleistä, jotka on poimittu käsityönä Vallée de Coussen rinteiltä - köynnösten keski-ikä on noin 65 vuotta ja niiden maaperä on pääasiassa savea, kalkkikivialustalla.

    Vuosi 1990 oli kuuma ja kuiva vuosi Loiren laaksossa, mikä mahdollisti kauniiden makeiden viinien tuotannon hyvin myöhään kerätyistä rypäleistä.

    Alkoholikäyminen tapahtuu spontaanisti, luonnollisilla hiivakannoilla ja kestää 3 kuukautta. Tämän jälkeen viini kypsyy hienojen hiivasakkojen päällä tammitynnyreissä 4-5 kuukauden ajan ja suodatetaan ennen pullotusta.