Tuottaja: Domaine Denis Jeandeau
Alue: Mâconnais, Bourgogne, Ranska
Tila: 1 hehtaari omia tarhoja (+4 ha ostettuja rypäleitä)
Viljellyt rypäleet: Chardonnay
Maaperä: Savi- ja kalkkikivi
Viljely: Luomuviljely
Denis Jeandeau perusti oman viinitalonsa vuonna 2006 Fuissén kylään, Mâconnaisin alueelle Bourgognen eteläosaan.
Sitä ennen hän kartutti kokemusta viinintekijänä sekä Ranskan suosituimmilla viinialueilla, kuten Bourgognessa ja Rhônessa, että myös Portugalissa ja Chilessä.
Hän oli sukunsa viidennen polven viinintekijä Mâconnaisin alueella ja on sanonut olleensa siunattu intohimolla, osaamisella ja vaativilla odotuksilla. Harmillisesti Denis menehtyi äkillisesti kesällä 2023, valitettavan nuorella iällä vain 46-vuotiaana.
Hänen omat viinitarhansa kattoivat yhden hehtaarin alueen, minkä lisäksi hän osti rypäleitä neljältä hehtaarilta. Denisille luonnonmukaisuus oli tärkeää, sekä viininviljelyssä että sen viininvalmistuksessa. Kaikki viinitarhat (myös ostettujen rypäleiden) olivat luonnonmukaisesti viljeltyjä, rypäleet käsin poimittuja ja alkoholikäyminen tapahtui ainoastaan rypäleiden luonnollisten hiivakantojen ansioista.
Tuotevalikoima
Mâcon-Verzé 2020 (0,75l)
Tuottaja: Domaine Denis Jeandeau
Alue: Mâconnais, Bourgogne, Ranska
Tyyli: Valkoviini
Rypälelajikkeet: 100 % Chardonnay
Alkoholipitoisuus: 13 %
Vuosi: 2020
Mâcon-Verzé 2020 on valmistettu Chardonnay-rypäleistä, jotka on kerätty Verzén kylästä.
Tarhat ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä, rypäleet käsin poimittuja ja alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisten hiivakantojen ansioista.
Viini on kypsynyt hiivasakkojen päällä tammitynnyreissä 12 kuukautta.
Viré-Clessé 2020 (0,75l)
Tuottaja: Domaine Denis Jeandeau
Alue: Mâconnais, Bourgogne, Ranska
Tyyli: Valkoviini
Rypälelajikkeet: 100 % Chardonnay
Alkoholipitoisuus: 13,5 %
Vuosi: 2020
Viini on valmistettu Chardonnay-rypäleistä, jotka on kerätty käsityönä Viré-Clessén alueelta. Tarhat ovat luomusertifioituja ja niiden köynnökset 40-vuotiaita. Alueen maaperä koostuu pääasiassa savi- ja kalkkikivestä.
Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisten hiivakantojen avulla. Viini on kypsynyt sekä terästankeissa että tammitynnyreissä, 12-18 kuukauden ajan.