Tuottaja:
Domaine de la Sarazinière
Alue:
Mâconnais, Bourgogne, Ranska
Tila:
10 hehtaaria
Viljellyt rypäleet:
Chardonnay, Aligoté, Gamay
Maaperä:
Savi-, kalkki- ja graniittikivi
Viljely:
Luomusertifioitu
Domaine de la Sarazinièren viinitalo sijaitsee Bussièresin kylässä, Bourgognen eteläosassa Mâconnaisin alueella.
Philippe ja Guillaume Trébignaud, isä ja poika, ovat sukunsa kolmannen ja neljännen polven viinintekijöitä Sarazinièren tilalla.
10 hehtaarin tilan perusti 1920-luvulla Claude Seigneuret, joka on Philippen edesmennyt isosetä. Tila sai aikoinaan nimensä alueella sijainneen pienen joen ja sen lähialueen silloisen nimen ‘Sarazinièren’ mukaan.
Tilan viinitarhat sijaitsevat Bussièresin, Sèrrieresin ja Fuissén kylissä ja tarhojen viiniköynnösten keski-ikä on noin 60 vuotta. Tuottajan viinit ovat tyyliltään hienostuneita, eloisia ja runsaan mineraalisia. Tämä on sekä kalkkipitoisen maaperän että vanhojen viiniköynnösten ansiota, mutta yhtä suuresti myös huolellisen ja taidokkaan viljelyn tulos.
Philippe ja Guillaume harjoittavat luonnonmukaista viljelyä ja luottavat niihin myös viininvalmistuksessa. Vuonna 2018 tila ja sen viinit saivat Ecocert -luomusertifikaatin.
Tuotevalikoima
Clos des Bruyères 2022 (0,75l)
Tuottaja: Domaine de la Sarazinière
Alue: Mâconnais, Bourgogne, Ranska
Tyyli: Valkoviini
Rypälelajikkeet: 100 % Aligoté
Alkoholipitoisuus: 13 %
Vuosi: 2022
Parisenkymmentä vuotta sitten Philippe päätti istuttaa Aligoté -rypälelajiketta, joka oli alkanut vähitellen hävitä kylän tarhoilta. Köynnösten maaperä on sekä hapan että kalkkipitoinen ja Aligoté sopeutuu siihen erinomaisesti.
Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla. Viini kypsyy terästankeissa 15-18 kuukauden ajan ja se on tyyliltään aromaattinen ja hedelmäinen.
Le Pavillon 2022 (0,75l)
Tuottaja: Domaine de la Sarazinière
Alue: Mâconnais, Bourgogne, Ranska
Tyyli: Valkoviini
Rypälelajikkeet: 100 % Chardonnay
Alkoholipitoisuus: 13 %
Vuosi: 2022
Viinin nimellä viitataan Chardonnay-rypäleiden kasvupaikkaan, pieneen ja kivikkoiseen alueeseen ‘Le Pavillon’ (lieu-dit), Montsardin rinteillä. Rypäleet on kerätty usealta eri palstalta, joiden köynnökset ovat 15-70 vuotta vanhoja. Alueen maaperä on pääasiassa savea ja kalkkikiveä.
Alkoholikäyminen tapahtuu rypäleiden luonnollisilla hiivakannoilla, malolaktinen käyminen sallitaan. Viini kypsyy hiivasakkojen päällä terästankeissa noin 10-12 kuukauden ajan.
Viinintekijät kuvailevat Le Pavillonia hyvin suoraviivaiseksi - siinä on runsaasti hedelmää ja mineraalisuutta.
Pouilly-Fuissé Le VII 2021 (0,75l & MG 1,5l)
Tuottaja: Domaine de la Sarazinière
Alue: Mâconnais, Bourgogne, Ranska
Tyyli: Valkoviini
Rypälelajikkeet: 100 % Chardonnay
Alkoholipitoisuus: 13 %
Vuosi: 2021
Pouilly-Fuissé VII on Sarazinièren tilan ensimmäinen Pouilly-Fuissé, johon käytetyt Chardonnay-rypäleet on poimittu käsityönä seitsemältä Fuissén kylän tarhalta. Viiniköynnösten keski-ikä on noin 40 vuotta ja niiden maaperä on pääasiassa savea ja kalkkikiveä.
Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla, noin neljän kuukauden ajan, ja malolaktinen käyminen sallitaan. Viini kypsyy vanhoissa tammitynnyreissä 12-18 kuukautta hiivasakkojen päällä.
Pouilly-Fuissé ‘Vers Cras’ 2021 (0,75l)
Tuottaja: Domaine de la Sarazinière
Alue: Mâconnais, Bourgogne, Ranska
Tyyli: Valkoviini
Rypälelajikkeet: 100 % Chardonnay
Alkoholipitoisuus: 13 %
Vuosi: 2021
Chardonnay-rypäleet on poimittu käsin Fuissén kylästä, Vers Cras Premier Cru -tarhoilta. Köynnösten keski-ikä on 30 vuotta ja niiden maaperä on runsaan kalkkikivistä.
Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla ja malolaktinen käyminen sallitaan. Viini kypsyy hiivasakkojen päällä vanhoissa tammitynnyreissä noin 12 kuukautta.
Cuvée Claude Seigneuret 2022 (0,75l)
Tuottaja: Domaine de la Sarazinière
Alue: Mâconnais, Bourgogne, Ranska
Tyyli: Valkoviini
Rypälelajikkeet: 100 % Chardonnay
Alkoholipitoisuus: 13 %
Vuosi: 2022
Chardonnay-rypäleet on poimittu käsityönä Bussièresin kylästä tilan vanhimmista köynnöksistä, jotka Claude Seigneuret istutti 1900-luvun puolen välin aikaan. Köynnösten maaperä on pääasiassa savea ja kalkkikiveä.
Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla ja kestää noin neljä kuukautta. Malolaktinen käyminen sallitaan. Viini kypsyy 10-12 kuukautta hiivasakkojen päällä tammitynnyreissä, joiden ikähaarukka on 0-10 vuotta.
Coline 2022 (0,75l)
Tuottaja: Domaine de la Sarazinière
Alue: Mâconnais, Bourgogne, Ranska
Tyyli: Punaviini
Rypälelajikkeet: 100 % Gamay
Alkoholipitoisuus: 13 %
Vuosi: 2022
Gamay-rypäleet on poimittu käsin Bussièresin kylän useilta eri tarhoilta, joiden maaperä on pääasiassa savea ja kalkkikiveä.
Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla ja viini kypsyy vanhoissa tammitynnyreissä 6-10 kuukautta. Tyyliltään viini on raikas ja hedelmäinen.
La Pépie 2022 (0,75l)
Tuottaja: Domaine de la Sarazinière
Alue: Mâconnais, Bourgogne, Ranska
Tyyli: Punaviini
Rypälelajikkeet: 100 % Gamay
Alkoholipitoisuus: 13 %
Vuosi: 2022
Gamay-rypäleet on poimittu käsin Serrièresin kylästä ja niiden tarhojen maaperä on hiekkaa ja graniittikiveä.
Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla ja viini kypsyy vanhoissa tammitynnyreissä 10 kuukautta; se on valmistettu ilman rikkiä eikä sitä suodateta.
Tyyliltään viini on raikas ja kevyt, ja siinä on mustaherukan aromeja.