• Tuottaja: Château de Lavernette

  • Alue: Mâconnais, Bourgogne, Ranska

  • Tila: 13 hehtaaria

  • Viljellyt rypäleet: Chardonnay, Gamay

  • Maaperä: Savi-, hiekka- ja kalkkikivi

  • Viljely: Luonnonmukainen & biodynaaminen viljely (sertifioitu)

 

 
 

Château de Lavernetten viinitalo sijaitsee Leynesin, Chaintrén ja Chânesin kylien risteymässä, Mâconnaisin eteläkärjessä Bourgognen alueella. Tilan tarhat sijoittuvat sekä Mâconnaisin että Beaujolaisin alueille.

Tila ja sen kartano olivat Tournusin luostarin munkkien omistuksessa aina vuoteen 1596 asti, kunnes Lavernetten perhe osti sen ja he perustivat viinitalon omalla nimellään. Heidän visionaan oli luoda suuria, tyylikkäitä ja elinvoimaisia bourgognelaisia viinejä.

Tänä päivänä tilan omistaa de Boissieun perhe, Lavernetten suvun jälkeläiset. He ovat jatkaneet toimintaa kunnioittaen tilan satojen vuosien mittaista historiaa ja perinteitä vaalien; rypäleet viljellään ja viini valmistetaan yhä käsityönä, ylläpitäen tarhojen monimuotoisuutta ja maaperän hyvinvointia.

Vuodesta 2007 lähtien Xavier, Bertrandin ja Anke de Boissieun poika, sekä hänen vaimonsa Kerrie ovat olleet pääasiallisessa vastuussa viininvalmistuksesta. Sitä ennen he ehtivät kerryttää kokemusta ympäri maailmaa ja tapasivat toisensa Napan viinialueella Kaliforniassa.

Vuodesta 2005 lähtien tarhoja on viljelty luonnonmukaisilla ja biodynaamisilla viljelytekniikoilla. Vuonna 2007 tila sai sertifikaatit sekä luomutuotannosta että biodynaamisesta viljelystä.  


 

Tuotevalikoima

 
 
 

Beaujolais-Blanc 2021 (0,75l)

  • Tuottaja: Château de Lavernette

  • Alue: Beaujolais, Bourgogne, Ranska

  • Tyyli: Valkoviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Chardonnay

  • Alkoholipitoisuus: 13 %

  • Vuosi: 2021

    Beaujolais Blanc on valmistettu Chardonnay -rypäleistä, jotka on kerätty noin 20 vuotta vanhoista köynnöksistä (Les Vignes de la Roche, lieu-dit). Tarhojen maaperä on pääasiassa savea ja hiekkaan, osaksi myös kalkkikiveä.

    Rypäleet on kerätty käsin ja ne murskataan kokonaisina terttuina. Alkoholikäyminen tapahtuu lämpökontroilloiduissa tankeissa, spontaanisti luonnollisilla hiivakannoilla. Malolaktinen käyminen sallitaan. Viini kypsyy hienon hiivasakan päällä 18 kuukautta.

 

 
 
 
 

Beaujolais-Villages Rouge 2022 (0,75l)

  • Tuottaja: Château de Lavernette

  • Alue: Beaujolais, Bourgogne, Ranska

  • Tyyli: Punaviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Gamay

  • Alkoholipitoisuus: 14,5 %

  • Vuosi: 2022

    Beaujolais-Village rouge on valmistettu Gamay -rypäleistä, jotka on kerätty käsin noin 35 vuotta vanhoista köynnöksistä. Alueen graniittipohjainen maaperä on pääasiassa savea ja osaksi hiekkaa.          

    Rypäleet maseroituvat 6-9 päivää ja alkoholikäyminen tapahtuu avoimissa säiliöissä, spontaanisti luonnollisilla hiivakannoilla. Viini pullotetaan seuraavana keväänä ja sen annetaan levätä ja kypsyä kellarissa.

 

 
 
 
 

Crémant de Bourgogne (0,75l)

  • Tuottaja: Château de Lavernette

  • Alue: Beaujolais, Bourgogne, Ranska

  • Tyyli: Kuohuviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Chardonnay

  • Alkoholipitoisuus: 12,5 %

  • Dosage: Brut < 12 g/l

    Crémant de Bourgogne on valmistettu Chardonnay -rypäleistä, joiden köynnösten keski-ikä on 17 vuotta (Les Vignes de la Roche, lieu-dit). Samoista rypäleistä valmistetaan myös Beaujolais Blancia, mutta crémantin rypäleet kerätään muutamaa päivää aiemmin. Tarhojen maaperä on pääasiassa savea ja hiekkaan, osaksi myös kalkkikiveä.

    Rypäleet on kerätty käsin ja ne murskataan kevyesti kokonaisina terttuina. Perusviinin alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa luonnollisten hiivakantojen avulla. Toinen käyminen ja kypsytys pullossa hiivasakan päällä, vähintään 9 kuukauden ajan.

 
 

 
 
 
 

TUOTETTA EI OLE TÄLLÄ HETKELLÄ VARASTOSSA

 

Cuvée Jean-Jacques de Boissieu Pouilly-Fuissé 2021 (0,75 l & 1,5 l MG)

  • Tuottaja: Château de Lavernette

  • Alue: Mâconnais, Bourgogne, Ranska

  • Tyyli: Valkoviini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Chardonnay

  • Alkoholipitoisuus: 13,5 %

  • Vuosi: 2021

    Cuvée Jean-Jacques de Boissieu Pouilly-Fuissé on valmistettu Chardonnay -rypäleistä, jotka on kerätty noin 50 vuotta vanhoista köynnöksistä (Maison du Villard, lieu-dit). Tarhojen maaperä on pääasiassa savi-, kalkki- ja merkelikiveä .

    Rypäleet on kerätty käsin ja ne murskataan kokonaisina terttuina. Alkoholikäyminen tapahtuu tammitynnyreissä, spontaanisti luonnollisilla hiivakannoilla, ja malolaktinen käyminen sallitaan. Viini kypsyy hiivasakan päällä 20 kuukautta.

    Viini on nimetty de Boissieun suvun esi-isän ja taiteilijan Jean-Jacques de Boissieun mukaan. Pullon etiketissä on kuva Jean-Jacquesin ‘Les Petits Tonneliers’ -teoksesta, joka valmistui 1770-luvulla.