Tuottaja:
Champagne Diebolt-Vallois
Alue:
Côte des Blancs, Champagne, Ranska
Tila:
11 hehtaaria
Viljellyt rypäleet:
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Maaperä:
Savi- ja kalkkikivi
Viljely:
Perinteiset viljelymenetelmät
Cramant
Cuis
Samppanjatalo Diebolt-Vallois sijaitsee Cramantin kylässä, Côte des Blancs -alueella Champagnen maakunnassa.
Diebolt-Vallois on perheyritys, jonka omistavat viinintekijät ja pariskunta Jacques Diebolt ja Nadia Vallois perheineen. Sekä Jacquesin että Nadian suvuilla on pitkä historia Côte des Blancsin alueella; Dieboltin suku on asunut Cramantissa 1800-luvun lopulta lähtien ja Valloisin perhe on viljellyt viiniä Cuisissa 1400-luvulta lähtien.
Tilan tarhat kattavat kokonaisuudessaan 11 hehtaaria, joista suurin osa sijaitsee nimenomaan Cramantissa ja Cuisissa. Niiden kalkkipitoinen maaperä on täydellinen nimenomaan Chardonnay -rypälelajikkeelle, jota viinitalo pääasiassa viljelee. Tilan tarhoja on myös Chouillyssa sekä Epernayn rinteillä ja joitain köynnöksiä on istutettu myös Montagne de Reimsin ja Côte des Barin alueille, missä he viljelevät Pinot Noir- ja Pinot Meunier -lajikkeita.
Tuotevalikoima
Blanc de Blancs Prestige (0,75l)
Tuottaja: Champagne Diebolt-Vallois
Alue: Côte des Blancs, Champagne, Ranska
Tyyli: Samppanja
Rypäleet: 100 % Chardonnay
Alkoholipitoisuus: 12,5 %
Dosage: Extra Brut 4 g/l
Samppanja valmistetaan puhtaasti Chardonnay-rypäleistä, jotka on poimittu Cramantin, Chouillyn ja Le Mesnil-Sur-Ogerin Grand Cru -tarhoilta.
Se on sekoite vuosien 2017 (23 %) ja 2018 (63 %) viinejä, jotka on kypsytetty tammitynnyreissä. Viinejä täydentää réserve perpétuelle (14 %, vuosien 2009-2017 reserviviini).
Perusviinien alkoholikäyminen tapahtuu lämpökontroilloiduissa tankeissa, ja malolaktinen käyminen sallitaan. Toinen käyminen tapahtuu pullossa, missä viini myös kypsyy hiivasakan päällä kolmen vuoden ajan.
Tuotetta ei ole tällä hetkellä varastossa
Tradition (0,75l)
Tuottaja: Champagne Diebolt-Vallois
Alue: Champagne, Ranska
Tyyli: Samppanja
Rypäleet: 25 % Chardonnay, 70 % Pinot Noir, 5 % Pinot Meunier
Alkoholipitoisuus: 12,5 %
Dosage: Extra Brut 3 g/l
Diebolt-Valloisin “Tradition”-samppanja on sekoite Chardonnay-, Pinot Noir- ja Pinot Meunier-rypäleitä. Rypäleet on poimittu tilan tarhoilta Cuisin, Epernayn, Vallée de l’Ardren ja Cotê des barin alueilta.
Perusviinin alkoholikäyminen tapahtuu lämpökontroilloiduissa tankeissa, malolaktinen käyminen sallitaan. Sitä täydentää edeltävän vuoden reserviviini (25 %). Toinen käyminen pullossa, missä viini myös kypsyy hiivasakan päällä kolmen vuoden ajan.