• Tuottaja:

    Champagne Dehours & Fils

  • Alue:

    Vallée de la Marne, Champagne, Ranska

  • Tila:

    14 hehtaaria

  • Viljellyt rypäleet:

    Pinot Meunier, Chardonnay, Pinot Noir

  • Maaperä:

    Savi ja hiekka kalkkikivipohjalla

  • Viljely:

    Luonnonmukainen viljely



Dehours & Fils -viinitalo sijaitsee Cerseuilin kylässä, Marnen laaksossa Champagnessa. Kuten Champagnen alueella on tyypillistä, tila on kuin “tilkkutäkki”; yhdistelmä pieniä lohkoja maata.

Ainakin 42 peltoa jakautuu Mareuil-le-Portin, Oeuillyn ja Troissyn kylien kesken, yhteensä 14 hehtaaria viinitarhoja, joista suurimmalla osalla viljellään pääasiassa Pinot Meunier-lajiketta. Viljelyalueiden jakautuminen antaa Dehoursin talolle monipuolisuutta: laaja valikoima erilaisia ilmansuuntia, maaperiä ja rypälelajikkeita.

Viiniköynnökset on istutettu eri korkeuksille, ja ne ovat eri ikäisiä. Tämä luo useita hienovaraisia sävyjä, jotka tulevat esiin heidän viineissään.

Viinitekijä, Jérôme Dehours, otti perhetilan haltuunsa vuonna 1996 opiskeltuaan viininviljelyä Beaunessa ja Avizessa. Tila on sertifioitu High Environmental Value  -merkillä, mikä kannustaa luonnon monimuotoisuuden kunnioittamiseen ja kehittämiseen.



Tuotevalikoima

 
 
 
 

Grande Réserve Brut (0,75l & MG 1,5 l)

  • Tuottaja: Dehours & Fils Champagne

  • Alue: Vallée de la Marne, Champagne, Ranska

  • Tyyli: Samppanja

  • Rypälelajikkeet: Pinot Meunier, Chardonnay, Pinot Noir

  • Alkoholipitoisuus: 12,5 %

  • Dosage: Extra Brut 5 g/l

    Grande Réserve Brut on Dehoursin talon “lippulaivatuote”. Samppanja on valmistettu pääosin Pinot Meunier-lajikkeesta, jonka lisäksi siinä on Chardonnay ja Pinot Noir- rypäleitä.                              

    Perusviinin alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa, ja sitä täydentää réserve perpétuelle (30 %, jatkuva reserviviini, joka on aloitettu 1998). Malolaktinen käyminen sallitaan.

    Toinen käyminen ja kypsytys pullossa, hiivasakan päällä 15-27 kuukauden ajan. 

 
 

 
 
 
 

‘Brisefer’ Réserve Perpétuelle (0,75l)

  • Tuottaja: Dehours & Fils Champagne

  • Alue: Vallée de la Marne, Champagne, Ranska

  • Tyyli: Samppanja

  • Rypälelajikkeet: 100 % Chardonnay

  • Alkoholipitoisuus: 12,5 %

  • Dosage: Extra Brut 0-2 g/l

    Brisefer Réserve Perpétuelle on osa Dehours & Filsin lieu-dit -samppanjoiden sarjaa, joihin on käytetty tietyn tarhan rypäleitä. Tämä samppanja on valmistettu puhtaasti Chardonnay-rypäleistä, jotka on kerätty Briseferin tarhoilta, Mareuil-le-Portista, Marnen laaksosta. 

    Viiniköynnökset istutettiin Briseferille vuosien 1966 ja 1992 välillä ja vuodesta 2013 alkaen tarhan viinistä tehtiin réserve perpétuelle (jatkuva reserviviini).

    Perusviinin alkoholikäyminen ja kypsytys hiivasakkojen päällä tapahtuu tammitynnyreissä (200, 300 ja/tai 500 l). Viiniä täydentää réserve perpétuelle (35%).

 
 

 
 
 
 

Oeil de Perdrix (0,75l)

  • Tuottaja: Dehours & Fils Champagne

  • Alue: Vallée de la Marne, Champagne, Ranska

  • Tyyli: Samppanja

  • Rypälelajikkeet: Pinot Meunier 85 %, Chardonnay 15 %

  • Alkoholipitoisuus: 12,5 %

  • Dosage: Extra Brut 0-2 g/l

    Raikas ja hedelmäinen rosé-samppanja, joka on saanut nimensä Oeil de Perdrix (="peltopyyn silmä") haalean vaaleanpunaisen värinsä mukaan. Se on valmistettu pääasiassa Pinot Meunier -lajikkeesta ja pienissä määrin myös Chardonnay -rypäleistä. 

    Perusviinin alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa ja sitä täydentää réserve perpétuelle (n. 10 %, jatkuva reserviviini vuodesta 1998-.)

    Toinen käyminen ja kypsytys pullossa hiivasakan päällä 15-25 kuukautta. 

 
 

 
 
 
 

Terre de Meunier (0,75l)

  • Tuottaja: Dehours & Fils Champagne

  • Alue: Vallée de la Marne, Champagne, Ranska

  • Tyyli: Samppanja

  • Rypälelajikkeet: 100 % Pinot Meunier

  • Alkoholipitoisuus: 12 %

  • Dosage: Extra Brut 0 g/l

    Samppanjaan käytetyt Pinot Meunier -rypäleet on kerätty kahdelta eri rinteeltä Marnen laaksosta; etelään suuntautuvalta le Patis de Cerseuil ja pohjoiseen suuntautuvalta Les vignes dans le bois -rinteiltä. 

    Perusviinin alkoholikäyminen tapahtuu tammitynnyreissä ja ja sitä täydentää vin de réserve (10 %). Malolaktinen käyminen sallitaan.

    Toinen käyminen ja kypsytys pullossa hiivasakan päällä 18-30 kuukautta.