• Tuottaja:

    Champagne Bruno Paillard

  • Alue:

    Reims, Champagne, Ranska

  • Tila:

    25 hehtaaria

  • Viljellyt rypäleet:

    Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

  • Maaperä:

    Kalkkikivi

  • Viljely:

    Luomusertifioitu


Paillardin suvulla on pitkä historia Champagnessa, sekä viiniköynnösten viljelyssä että rypäleiden välittämisessä viljelijältä viinin tuottajalle, ja se ulottuu aina vuoteen 1704 saakka. 

Bruno Paillard toimi vuosien ajan Champagnessa välittäjän roolissa, kunnes hän 27-vuotiaana vuonna 1981 päätti perustaa oman samppanjatalon. Hänen ensimmäiset samppanjat syntyivät vuokratussa kellarissa ja ostetuista rypäleistä. Vuonna 1994 hän osti ensimmäisen viinitarhansa: kolme Grand Cru -luokiteltua hehtaaria Ogerissa, Côte des Blancsissa.

Vuosien saatossa Paillardin tila on kasvanut huomattavasti ja tänä päivänä se kattaa 25 hehtaaria tarhoja, joista 12 on Grand Cru -luokiteltuja. Näiden lisäksi (vajaa 50 % tarvittavasta rypälemäärästä) Paillard ostaa rypäleitä myös muilta viljelijöiltä ympäri Champagnea.

Suurin osa oman tilan tarhoista sijaitsee kalkkipitoisilla maaperillä (Montagne de Reims, Marnen laakso, Côtes des Blancs ja Les Riceys). Istutukset koostuvat 50 % Pinot Noirista, 37 % Chardonnaysta ja 13 % Pinot Meunierista ja viiniköynnösten keski-ikä on 30 vuotta. Champagnen alueen ainutlaatuisuus ja maaperän kunnioittaminen ohjaavat talon viljelyprosesseja; tiimi työskentelee kestävästi ja viinitarhat ovat luomusertifioituja.

Alice Paillard liittyi isänsä tiimiin vuonna 2007 ja on tänä päivänä vastuussa yrityksestä. Hän työskenteli vuosia tilan tarhoilla ja kellareissa ja keskittyi myös myynnin ja viennin kehittämiseen.


 

Tuotevalikoima

 
 

Blanc De Blancs Grand Cru (0,75 l)

  • Tuottaja: Champagne Bruno Paillard

  • Alue: Reims, Champagne, Ranska

  • Tyyli: Samppanja

  • Rypälelajikkeet: 100 % Chardonnay

  • Alkoholipitoisuus: 12 %

  • Dosage: Extra Brut 4,5 g/l

    Chardonnay-rypäleet on poimittu yksinomaan Grand Cru -tarhoilta, Côte des Blancsin alueelta (Oger ja Le Mesnil-sur-Oger).

    Perusviinin alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa ja malolaktinen käyminen sallitaan. Vins de réserven (jatkuva reserviviini) määrä on 20-25 %. Viini kypsyy hiivasakkojen päällä neljä vuotta ja lepää kellarissa vähintään kymmenen kuukautta uudelleenkorkituksen jälkeen.

    Samppanja on valmistettu “Demi Mousse” -menetelmällä; Pullotuksen aikana, ennen toista käymistä ja kypsytystä, viiniin lisätään vähemmän sokeria ja käymisaineita kuin perinteisessä samppanjan valmistuksessa. Tällä menetelmällä saadaan aikaan pitsin ohut rakenne ja kevyet kuplat.

 
 

 
 

Première Cuvée (0,75 l)

  • Tuottaja: Champagne Bruno Paillard

  • Alue: Reims, Champagne, Ranska

  • Tyyli: Samppanja

  • Rypälelajikkeet: 33 % Chardonnay, 45 % Pinot Noir, 22 % Pinot Meunier

  • Alkoholipitoisuus: 12 %

  • Dosage: Extra Brut ≤ 6 g/l

    Bruno Paillardin Première Cuvée -samppanja on sekoite “ensimmäisen puristuksen” rypäleitä, jotka on kerätty yli 30:ltä alueelta Champagnesta. Sekoite koostuu Pinot Meunier- (22%), Chardonnay- (33%) ja Pinot Noir (45%) -rypäleistä.

    Perusviinistä osa (20%) käy alkoholikäymisen vanhoissa tammitynnyrissä ja osa terästankeissa. Malolaktinen käyminen sallitaan ja viiniä täydentää vins de réserve (35%, jatkuva reserviviini 1985-). Viini kypsyy kolme vuotta hiivasakkojen päällä ja lepää kellarissa vähintään kuusi kuukautta uudelleenkorkituksen jälkeen.

 
 

 
 

Rosé Première Cuvée (0,75l)

  • Tuottaja: Champagne Bruno Paillard

  • Alue: Reims, Champagne, Ranska

  • Tyyli: Samppanja

  • Rypälelajikkeet: n. 15 %Chardonnay, n. 85 % Pinot Noir

  • Alkoholipitoisuus: 12 %

  • Dosage: Extra Brut ≤ 6 g/l

    Rosé Première Cuvée on monivuotinen sekoite (Multi Vintage), joka on valmistettu suurelta osin Pinot Noir -rypäleistä (Verzenay, Bouzy, Mailly tai Les Ricey riippuen vuodesta), ja luotu käyttäen kahta menetelmää; 

    Osa rypäleistä murskataan ja rypäleiden kuoret erotetaan mehusta hyvin nopeasti - tästä johtuen rypälemehun väri jää hyvin vaaleaksi väriltään. Kun taas osa rypäleistä annetaan maseroitua mehussa kuorineen pidempään, saaden runsaan punaisen värin. Roseessa on Pinot Noirin lisäksi myös Chardonnay -rypäleitä, mutta rypäleiden osuudet ja tarkemmat viljelyalueet ovat salaisuus. 

    Perusviinin alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa, malolaktinen käyminen sallitaan. Viiniä täydentää talon oma vins de réserve (25-30%, jatkuva reserviviini alkaen vuodesta 1985).

    Viini kypsyy hiivasakkojen päällä kolmen vuoden ajan ja lepää kellarissa vähintään viisi kuukautta uudelleenkorkituksen jälkeen. 

 
 

 
 

N.P.U. “Nec Plus Ultra” 2008 (0,75l)

  • Tuottaja: Maison Bruno Paillard

  • Alue: Reims, Champagne, Ranska

  • Tyyli: Samppanja

  • Rypälelajikkeet: 50 % Chardonnay, 50 % Pinot Noir

  • Alkoholipitoisuus: 12 %

  • Vuosi: 2008

  • Dosage: Extra Brut 3 g/l

    Samppanjaan valitut Chardonnay- ja Pinot Noir -rypäleet on poimittu seitsemältä eri Grand Cru -alueelta; Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Chouilly, Cramant, Verzenay, Mailly-Champagne sekä Bouzy.

    Alkoholikäyminen tapahtuu pienissä, vanhoissa tammitynnyreissä 10 kuukauden ajan ja malolaktinen käyminen sallitaan. Toinen käyminen ja kypsytys pullossa, yli 10 vuotta hiivasakkojen päällä. Sakan kuorinnan ja uudelleenkorkituksen jälkeen viini lepää vielä kaksi vuotta kellarissa.

    Nec Plus Ultra -samppanjaa on tähän mennessä valmistettu kahdeksan vuosikerrallista; 1990, 1995, 1996, 1999, 2002, 2003, 2004 sekä viimeisimpänä 2008.

 
 

 
 

Blanc de Blancs Millésimé Grand Cru 1999 (0,75l)

  • Tuottaja: Maison Bruno Paillard

  • Alue: Reims, Champagne, Ranska

  • Tyyli: Samppanja

  • Rypälelajikkeet: 100 % Chardonnay

  • Alkoholipitoisuus: 12 %

  • Vuosi: 1999

  • Dosage: Extra Brut ≤ 6 g/l