• Tuottaja:

    Camin Larredya

  • Alue:

    Jurançon, Ranska

  • Tila:

    9 hehtaaria

  • Viljellyt rypäleet:

    Petit Manseng, Gros Manseng, Petit Courbu, Camaralet, Lauzet

  • Maaperä:

    Kerrostunut savi-, hiekka- ja kalkkikivi

  • Viljely:

    Luomusertifioitu, biodynaaminen viljely



Camin Larredya viinitalo sijaitsee Pyreneiden juurilla, Jurançonin alueella, Lounais-Ranskassa. Jean Grussaute osti tilan viinitarhoineen vuonna 1900 ja se on pysynyt Grussauten suvun hallussa aina siitä lähtien. Tilan tarhoilla on reilun sadan vuoden aikana viljelty viinin lisäksi hedelmäpuita ja mansikkaa sekä kasvatettu karjaa. 

Vuodesta 1988 alkaen tila on keskittynyt pelkästään viininviljelyyn - tänä päivänä Camin Larredyan tilasta vastaa Jean-Marc Grussaute, yhdessä äitinsä kanssa. He valmistavat sekä makeita viinejä että kuivia valkoviinejä.

Yhdeksän hehtaarin viinitarhat sijaitsevat 300 metrin korkeudella merenpinnasta, minne suurin osa nykyisistä viiniköynnöksistä on istutettu 1970-luvulla. Tarhoilla viljellään pääasiassa neljää erilaista, paikallista rypälelajiketta; istutuksista 65% Petit Manseng, 27% Gros Manseng, 8% Petit Courbu ja Camaralet. Tila sai luomusertifikaatin vuonna 2010 ja biodynaaminen viljely on aloitettiin vuonna 2016.

Omien tarhojen lisäksi Jean-Marc ostaa perinteisen viljelyn rypäleitä 2,5 hehtaaria (Christian Pédeflousin ja Philippe Vignaun viinitarhat Chapelle de Rousse, Sylvie ja David Lacazetten viinitarhat St Faust).



Makeat viinit


 
 

Les Grains des Copains 2022 (0,75l)

  • Tuottaja: Camin Larredya

  • Alue: Jurançon / St Faust, Ranska

  • Maaperä: Savi- ja kalkkikivi

  • Tyyli: Makea viini

  • Rypälelajikkeet: 70 % Petit Manseng, 30 % Gros Manseng

  • Alkoholipitoisuus: 13 %

  • Jäännössokeri: 55 g/l

  • Vuosi: 2022

    Les Grains des Copains on valmistettu ostetuista (perinteisen viljelyn) rypäleistä, Jurançonin ja St Faustin viinitarhoilta.

    Rypäleet kerätään käsityönä, loka-marraskuun välillä (ei jalohometta), ja niiden 25 vuotta vanhat viiniköynnökset sijaitsevat noin 300 metrin korkeudella merenpinnan tasosta.

    Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla, sekä tammitynnyreissä että lämpökontrolloiduissa astioissa.

    Viini kypsyy 6 kuukautta hienojen hiivasakkojen päällä, myös sekä tammitynnyreissä että lämpökontrolloiduissa astioissa.

 
 
 
 

Au Capcéu 2022 (0,75l)

  • Tuottaja: Camin Larredya

  • Alue: Jurançon, Ranska

  • Maaperä: Savi- ja kalkkikivi

  • Tyyli: Makea viini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Petit Manseng

  • Alkoholipitoisuus: 12,8 %

  • Jäännössokeri: 110 g/l

  • Vuosi: 2022

    Rypäleet kerätään käsityönä ja varsin myöhään, marraskuun alun ja sen puolivälin aikana (ei jalohometta). Viiniköynnökset sijaitsevat noin 300 metrin korkeudella merenpinnan tasosta ja niiden keski-ikä on 30 vuotta.

    Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla, sekä tammitynnyreissä että lämpökontrolloiduissa astioissa (50%/50%).

    Viini kypsyy 10 kuukautta hienojen hiivasakkojen päällä, myös sekä tammitynnyreissä että lämpökontrolloiduissa astioissa (50%/50%).

 
 
 
 

Costa Blanca Moelleux 2021 (0,75l)

  • Tuottaja: Camin Larredya

  • Alue: Jurançon, Ranska

  • Tyyli: Makea viini

  • Rypälelajikkeet: 100 % Petit Manseng

  • Alkoholipitoisuus: 12,8 %

  • Jäännössokeri: 82 g/l

  • Vuosi: 2021


Valkoviinit


 
 

La Part Davant Sec 2022 (0,75l)

  • Tuottaja: Camin Larredya

  • Alue: Jurançon, Ranska

  • Maaperä: Savi- ja kalkkikivi

  • Tyyli: Valkoviini

  • Rypälelajikkeet: 50 % Petit Manseng, 35 % Gros Manseng, 15 % Petit Corbu

  • Alkoholipitoisuus: 14 %

  • Vuosi: 2022

    Rypäleet kerätään käsityönä, lokakuun aikana. 25 vuotta vanhat viiniköynnökset sijaitsevat noin 300 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella.

    Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla, sekä tammitynnyreissä että lämpökontrolloiduissa astioissa. Malolaktinen käyminen suoritettu osittain.

    Viini kypsyy 6 kuukautta hienojen hiivasakkojen päällä; tammitynnyreissä, lämpökontrolloiduissa astioissa ja osaksi myös saviastioissa.

 
 
 
 

Costa Blanca Sec 2019 (0,75l)

  • Tuottaja: Camin Larredya

  • Alue: Jurançon, Ranska

  • Maaperä: Savi- ja kalkkikivi

  • Tyyli: Valkoviini

  • Rypälelajikkeet: 80 % Petit Manseng, 10 % Lauzet, 10 % Camaralet

  • Alkoholipitoisuus: 14 %

  • Vuosi: 2019

    Rypäleet kerätään käsityönä, lokakuun puolivälissä. 10 vuotta vanhat viiniköynnökset sijaitsevat noin 280 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella.

    Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla lämpökontrolloiduissa astioissa. Malolaktinen käyminen sallitaan.

    Viini kypsyy 12 kuukautta hiivasakkojen päällä, sekä lämpökontrolloiduissa astioissa että tammitynnyreissä.

 
 
 
 

Costa Blanca Sec 2021 (0,75l)

  • Tuottaja: Camin Larredya

  • Alue: Jurançon, Ranska

  • Maaperä: Savi- ja kalkkikivi

  • Tyyli: Valkoviini

  • Rypäleet: 80 % Petit Manseng, 10 % Lauzet, 10 % Camaralet

  • Alkoholipitoisuus: 14 %

  • Vuosi: 2021

    Rypäleet kerätään käsityönä, lokakuun puolivälissä. 10 vuotta vanhat viiniköynnökset sijaitsevat noin 280 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella.

    Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla lämpökontrolloiduissa astioissa. Malolaktinen käyminen sallitaan.

    Viini kypsyy 12 kuukautta hiivasakkojen päällä; savitankeissa (80%) ja tammitynnyreissä 20 %).