Petit Manseng, Gros Manseng, Petit Courbu, Camaralet, Lauzet
Maaperä:
Kerrostunut savi-, hiekka- ja kalkkikivi
Viljely:
Luomusertifioitu, biodynaaminen viljely
Camin Larredya viinitalo sijaitsee Pyreneiden juurilla, Jurançonin alueella, Lounais-Ranskassa. Jean Grussaute osti tilan viinitarhoineen vuonna 1900 ja se on pysynyt Grussauten suvun hallussa aina siitä lähtien. Tilan tarhoilla on reilun sadan vuoden aikana viljelty viinin lisäksi hedelmäpuita ja mansikkaa sekä kasvatettu karjaa.
Vuodesta 1988 alkaen tila on keskittynyt pelkästään viininviljelyyn - tänä päivänä Camin Larredyan tilasta vastaa Jean-Marc Grussaute, yhdessä äitinsä kanssa. He valmistavat sekä makeita viinejä että kuivia valkoviinejä.
Yhdeksän hehtaarin viinitarhat sijaitsevat 300 metrin korkeudella merenpinnasta, minne suurin osa nykyisistä viiniköynnöksistä on istutettu 1970-luvulla. Tarhoilla viljellään pääasiassa neljää erilaista, paikallista rypälelajiketta; istutuksista 65% Petit Manseng, 27% Gros Manseng, 8% Petit Courbu ja Camaralet. Tila sai luomusertifikaatin vuonna 2010 ja biodynaaminen viljely on aloitettiin vuonna 2016.
Omien tarhojen lisäksi Jean-Marc ostaa perinteisen viljelyn rypäleitä 2,5 hehtaaria (Christian Pédeflousin ja Philippe Vignaun viinitarhat Chapelle de Rousse, Sylvie ja David Lacazetten viinitarhat St Faust).
Makeat viinit
Les Grains des Copains 2022 (0,75l)
Tuottaja: Camin Larredya
Alue: Jurançon / St Faust, Ranska
Maaperä: Savi- ja kalkkikivi
Tyyli: Makea viini
Rypälelajikkeet: 70 % Petit Manseng, 30 % Gros Manseng
Alkoholipitoisuus: 13 %
Jäännössokeri: 55 g/l
Vuosi: 2022
Les Grains des Copains on valmistettu ostetuista (perinteisen viljelyn) rypäleistä, Jurançonin ja St Faustin viinitarhoilta.
Rypäleet kerätään käsityönä, loka-marraskuun välillä (ei jalohometta), ja niiden 25 vuotta vanhat viiniköynnökset sijaitsevat noin 300 metrin korkeudella merenpinnan tasosta.
Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla, sekä tammitynnyreissä että lämpökontrolloiduissa astioissa.
Viini kypsyy 6 kuukautta hienojen hiivasakkojen päällä, myös sekä tammitynnyreissä että lämpökontrolloiduissa astioissa.
Au Capcéu 2022 (0,75l)
Tuottaja: Camin Larredya
Alue: Jurançon, Ranska
Maaperä: Savi- ja kalkkikivi
Tyyli: Makea viini
Rypälelajikkeet: 100 % Petit Manseng
Alkoholipitoisuus: 12,8 %
Jäännössokeri: 110 g/l
Vuosi: 2022
Rypäleet kerätään käsityönä ja varsin myöhään, marraskuun alun ja sen puolivälin aikana (ei jalohometta). Viiniköynnökset sijaitsevat noin 300 metrin korkeudella merenpinnan tasosta ja niiden keski-ikä on 30 vuotta.
Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla, sekä tammitynnyreissä että lämpökontrolloiduissa astioissa (50%/50%).
Viini kypsyy 10 kuukautta hienojen hiivasakkojen päällä, myös sekä tammitynnyreissä että lämpökontrolloiduissa astioissa (50%/50%).
Costa Blanca Moelleux 2021 (0,75l)
Tuottaja: Camin Larredya
Alue: Jurançon, Ranska
Tyyli: Makea viini
Rypälelajikkeet: 100 % Petit Manseng
Alkoholipitoisuus: 12,8 %
Jäännössokeri: 82 g/l
Vuosi: 2021
Valkoviinit
La Part Davant Sec 2022 (0,75l)
Tuottaja: Camin Larredya
Alue: Jurançon, Ranska
Maaperä: Savi- ja kalkkikivi
Tyyli: Valkoviini
Rypälelajikkeet: 50 % Petit Manseng, 35 % Gros Manseng, 15 % Petit Corbu
Alkoholipitoisuus: 14 %
Vuosi: 2022
Rypäleet kerätään käsityönä, lokakuun aikana. 25 vuotta vanhat viiniköynnökset sijaitsevat noin 300 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella.
Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla, sekä tammitynnyreissä että lämpökontrolloiduissa astioissa. Malolaktinen käyminen suoritettu osittain.
Viini kypsyy 6 kuukautta hienojen hiivasakkojen päällä; tammitynnyreissä, lämpökontrolloiduissa astioissa ja osaksi myös saviastioissa.