Akishika Shuzō perustettiin vuonna 1886, ja se sijaitsee Japanin toiseksi pienimmässä prefektuurissa, Osakassa.

Tänä päivänä panimon kuramotona (panimon omistaja) toimii Hiroaki Oku, joka on sukunsa kuudennen sukupolven saken valmistaja. Hänen poikansa, Kotaro Oku, toimii panimon tojina (panimomestari). 

Akishika on yksi harvoista panimoista, jotka yhä viljelevät itse suurimman osan käyttämästään riisistä panimon läheisyydessä. Akishika Shuzō omistaa noin 20 hehtaaria riisipeltoja, ja loput riisistä hankitaan paikallisilta viljelijöiltä. Sekä panimon omat että ostetut riisit viljellään luonnonmukaisesti.

Vuodesta 2004 alkaen Akishika Shuzō on valmistanut vain Junmai -sakeja. Niitä ei hiilisuodateta, eikä niihin lisätä vettä alkoholin vähentämiseksi tai pastöroida.

OSAKAN PREFEKTUURI Japanissa


Tuotevalikoima

 
 
 
 

Akishika Aragoshi Nigori (0,72l)

  • Tuottaja: Akishika Shuzō

  • Alue: Osaka, Japani

  • Tyyli: Aragoshi, Genshu, Junmai, Muroka, Nama, Nigori

  • Riisin kiillotusaste: 70 % (30 % riisinjyvästä kiillotettu pois)

  • Alkoholipitoisuus: 16 %

  • Pastörointi: Pastöroimaton

  • Suodatus: Suodattamaton

    Aragoshi: saken tai umeshun valmistustapa, jossa riisinjyvät tai ume-hedelmät, murskataan karkeasti tai suurpiirteisesti.

    Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia

    Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä

    Muroka: hiilisuodattamaton sake

    Nama: pastöroimaton sake

    Nigori: samea sake

 
 

 
 
 
 

Akishika Okarakuchi (0,72l)

  • Tuottaja: Akishika Shuzō

  • Alue: Osaka, Japani

  • Tyyli: Genshu, Junmai, Muroka, Nama, Okarakuchi

  • Riisin kiillotusaste: 60 % (40 % riisinjyvästä kiillotettu pois)

  • Alkoholipitoisuus: 19 %

  • Pastörointi: Pastöroimaton

  • Suodatus: Ei hiilisuodatusta

    Okarakuchi: erittäin kuiva sake

    Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia

    Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä

    Muroka: hiilisuodattamaton sake

    Nama: pastöroimaton sake

 
 

 
 
 
 

Akishika Motoshibori (0,72l)

  • Tuottaja: Akishika Shuzō

  • Alue: Osaka, Japani

  • Tyyli: Genshu, Junmai, Muroka, Nama, Motoshibori

  • Riisin kiillotusaste: 60 % (40 % riisinjyvästä kiillotettu pois)

  • Alkoholipitoisuus: 6 %

  • Pastörointi: Pastöroimaton

  • Suodatus: Ei hiilisuodatusta

    Motoshibori: valmistettu ainoastaan saken alkoholikäymisen ensimmäisellä / aloittavalla prosessilla (moto).

    Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia

    Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä

    Muroka: hiilisuodattamaton sake

    Nama: pastöroimaton sake

 
 

 
 
 
 
 

Bambi Cup (0,18l)

  • Tuottaja: Akishika Shuzō

  • Alue: Osaka, Japani

  • Tyyli: Genshu, Junmai, Yamahai, Muroka, Nama

  • Riisin kiillotusaste: 60 % (40 % riisinjyvästä kiillotettu pois)

  • Alkoholipitoisuus: 15 %

  • Pastörointi: Pastöroimaton

  • Suodatus: Ei hiilisuodatusta

    Yamahai -menetelmä: luonnollisen maitohappobakteerin käyttö, pidempi käymisprosessi

    Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia

    Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä

    Muroka: hiilisuodattamaton sake

    Nama: pastöroimaton sake