Akishika Shuzō perustettiin vuonna 1886, ja se sijaitsee Japanin toiseksi pienimmässä prefektuurissa, Osakassa.
Tänä päivänä panimon kuramotona (panimon omistaja) toimii Hiroaki Oku, joka on sukunsa kuudennen sukupolven saken valmistaja. Hänen poikansa, Kotaro Oku, toimii panimon tojina (panimomestari).
Akishika on yksi harvoista panimoista, jotka yhä viljelevät itse suurimman osan käyttämästään riisistä panimon läheisyydessä. Akishika Shuzō omistaa noin 20 hehtaaria riisipeltoja, ja loput riisistä hankitaan paikallisilta viljelijöiltä. Sekä panimon omat että ostetut riisit viljellään luonnonmukaisesti.
Vuodesta 2004 alkaen Akishika Shuzō on valmistanut vain Junmai -sakeja. Niitä ei hiilisuodateta, eikä niihin lisätä vettä alkoholin vähentämiseksi tai pastöroida.
OSAKAN PREFEKTUURI Japanissa
Tuotevalikoima
Akishika Aragoshi Nigori (0,72l)
Tuottaja: Akishika Shuzō
Alue: Osaka, Japani
Tyyli: Aragoshi, Genshu, Junmai, Muroka, Nama, Nigori
Riisin kiillotusaste: 70 % (30 % riisinjyvästä kiillotettu pois)
Alkoholipitoisuus: 16 %
Pastörointi: Pastöroimaton
Suodatus: Suodattamaton
Aragoshi: saken tai umeshun valmistustapa, jossa riisinjyvät tai ume-hedelmät, murskataan karkeasti tai suurpiirteisesti.
Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia
Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä
Muroka: hiilisuodattamaton sake
Nama: pastöroimaton sake
Nigori: samea sake
Akishika Okarakuchi (0,72l)
Tuottaja: Akishika Shuzō
Alue: Osaka, Japani
Tyyli: Genshu, Junmai, Muroka, Nama, Okarakuchi
Riisin kiillotusaste: 60 % (40 % riisinjyvästä kiillotettu pois)
Alkoholipitoisuus: 19 %
Pastörointi: Pastöroimaton
Suodatus: Ei hiilisuodatusta
Okarakuchi: erittäin kuiva sake
Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia
Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä
Muroka: hiilisuodattamaton sake
Nama: pastöroimaton sake
Akishika Motoshibori (0,72l)
Tuottaja: Akishika Shuzō
Alue: Osaka, Japani
Tyyli: Genshu, Junmai, Muroka, Nama, Motoshibori
Riisin kiillotusaste: 60 % (40 % riisinjyvästä kiillotettu pois)
Alkoholipitoisuus: 6 %
Pastörointi: Pastöroimaton
Suodatus: Ei hiilisuodatusta
Motoshibori: valmistettu ainoastaan saken alkoholikäymisen ensimmäisellä / aloittavalla prosessilla (moto).
Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia
Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä
Muroka: hiilisuodattamaton sake
Nama: pastöroimaton sake
Bambi Cup (0,18l)
Tuottaja: Akishika Shuzō
Alue: Osaka, Japani
Tyyli: Genshu, Junmai, Yamahai, Muroka, Nama
Riisin kiillotusaste: 60 % (40 % riisinjyvästä kiillotettu pois)
Alkoholipitoisuus: 15 %
Pastörointi: Pastöroimaton
Suodatus: Ei hiilisuodatusta
Yamahai -menetelmä: luonnollisen maitohappobakteerin käyttö, pidempi käymisprosessi
Junmai: ‘puhdas sake’ / ei lisättyä alkoholia
Genshu: laimentamaton sake / ei lisättyä vettä
Muroka: hiilisuodattamaton sake
Nama: pastöroimaton sake